avalanche crypto

Avalanche (AVAX): Allt Du Behöver Veta 2022

Avalanche med sin egna token AVAX kom in i kryptovalutamarknaden med innovation. De kan skryta med snabbast utförande av smarta kontrakt och som stark partner med Ethereum. Deras plattform stödjer både decentraliserad applikationer med en ”Proof-of-Stake”-mekanism.

Den senaste tiden har de fått en hel del uppmärksamhet. I den här artikeln summerar vi därför allt det viktiga och klargör varför de tillhör framtiden!

Summering av Avalanche

Officiell hemsidahttps://www.avax.network/
SpråkEngelska
SupportDokumentation + Hjälpcenter
KryptovalutaAVAX

Vad är Avalanche?

Det är en blockkedja med en inhemsk kryptovaluta som heter AVAX. Precis som Fantom (FTM) är de en stark rival till Ethereum. Deras blockkedja bildar bland annat värd för kryptovalutor som Bitcoin och andra kryptovalutor samt samlarobjekt som NFTs. Man kan även använda deras P2P-integration för att låna ut och låna mellan varandra.

Vad som gör deras blockkedja speciell är att den kan tillhandahålla nästan omedelbara transaktioner.

AVAX krypto

Man använder sig av AVAX som en basenhet i nätverket och används bland annat till att processera samt betala transaktionsavgifter. Man skapar även spel baserade på AVAX, och det är första gången som denna teknik används.

En AVAX är i skrivande stund värd 760.36 kronor. Det högsta kurspriset någonsin ligger på 1376.12 kronor för 1 AVAX. För att hålla sig uppdaterad om priset kan man hålla koll på TradingView genom att klicka här! (Öppnas i en ny flik).

Problem som Avalanche löser

I dagsläget så arbetar olika länder på olika projekt som täcker olika finansiella system och regleringar. Det innebär bland annat att hantering samt handel av vissa kryptovalutor går under vissa regler som varierar i olika länder. Därför kan det vara svårt att handla digitala tillgångar smidigt.

Avalanche försöker lösa det här genom att man istället kan skapa en global, finansiell marknad som utgår ifrån samma spelplan. Användare ska kunna använda plattformen vart som helst i världen – utan problem!

Fördelar- och nackdelar med Avalanche

Här nedan listar vi bra och mindre bra egenskaper med blockkedjan:

Fördelar

  • Supersnabba transaktioner
  • Utlåning av AVAX ger belöningar
  • Bred möjlighet till integration

Nackdelar

  • Extremt dyrt att bli en validator (2000 AVAX)
  • Inga bestraffningar mot skadliga validerare

Vart kan man köpa Avalanche?

Det finns flera olika ställen att handla på. Här nedan kommer en några av dem!

bitcointrader
  • Europeisk robothandel
  • 4 års trackrecord
  • Lågt insättningskrav
  • Snabba uttag
  • Flera plattformar

Pangolin DEX

Pangolin är en decentraliserad kryptobörs som utlovar att vara ett snabbt och billigt sätt att byta kryptovalutor på – helt decentraliserat! Den körs på deras blockkedja och är byggd för att möjliggöra handel mellan Avalanche och Ethereum. De använder sig dessutom av en egen styrningstoken som går under namnet PNG.

Du hittar deras decentraliserade kryptobörs genom att klicka här: Pangolin DEX (Öppnas i nytt fönster)

Övriga ställen

Ska man köpa AVAX?

Om man använder sig Avalanche blockkedja så behöver man AVAX. Tror man dessutom på att projektets framtid ser ljus ut så kan man köpa på sig fler AVAX.

Är Avalanche bättre än Ethereum?

Båda två är blockkedjor där den förstnämnda processerar transaktioner snabbare. Ethereum hanterar däremot fler projekt och transaktioner i dagsläget.

Är det säkert att använda Avalanche?

Deras blockkedja är byggd med en konsensusalgoritm och kan därför anses vara relativt säker. Dessutom påstår de själva att deras plattform stödjer starkare säkerhetsåtgärder än övriga blockkedjor.

Vad är Avalanche crypto kurs?

Precis som all annan crypto så rör sig deras pris upp och ned. Historiskt sett är det ingen kryptovaluta som gått om Bitcoin, och det har inte deras kurs heller gjort.

Vad är Avalanche Bridge?

Det möjliggör överföringar av ERC-20 mellan Ethereum och Avalanche, på Ethereums blockkedja. Tanken är att man i framtiden även ska kunna överföra tokens skapade på Avalanche till Ethereum.