Bitpanda

Bitpanda Recension 2022: Ett komplett omdöme đŸŒ

Bland hundratals kryptobörser runt om i vÀrlden, stÄr sig Bitpanda relativt högt upp pÄ listan. Den Àr rankad som en av de frÀmsta med lÀgst avgifter för anvÀndare som utför trading. Man kan handla kryptovalutor, ETF:er, aktier, till och med rÄvaror.

I det hÀr inlÀgget tar vi upp det viktigaste med denna kryptobörs och varför Europeiska anvÀndare ofta vÀljer Bitpanda!

Bitpanda bild
Bilden visar en panda som gör den berömda ”dabben”.
Officiell hemsidahttps://www.bitpanda.com/
Antal kryptovalutor1000+ digitala tillgÄngar
SupportHjÀlpdesk + Email
SprÄkEngelska + 6 sprÄk
MobilappJa (Android + iOS)

Det Àr en kryptobörs med en digital handelsplattform som skapades 2014 i Vienna, Austria. De har som mÄl att tillgÀngliggöra investeringar för alla med en enhet. De har i skrivande stund över 1000 medarbetare och 3.5 miljoner anvÀndare, och Àr ett av de snabbast vÀxande fintech-bolagen i Europa.

Bitpanda har funnits i över 8 Är och Àr licensierade av betaltjÀnstdirektivet (PSD2). De sÀger sig sjÀlva vara en sÀker kryptobörs, och kollar man till vad anvÀndare sÀger sÄ verkar det stÀmma bra. Deras handelsplattform Àr dessutom vÀldigt anvÀndarvÀnlig med ett brett utbud av finansiella instrument, med fokus pÄ kryptovalutor.


Eftersom att det Àr en kryptobörs i mÀngden sÄ har de positiva egenskaper och negativa egenskaper. VI har listat de viktigaste sÄ att du ska ha ett lÀttare beslut.

  • Stort urval av kryptovalutor: Man kan handla allt ifrĂ„n vanliga kryptovalutor till rĂ„varor som metall. Det Ă€r inte alla handelsplattformar som erbjuder sĂ„ pass brett utbud.
  • LĂ„ga avgifter: De har sĂ„ lĂ„ga avgifter som 1.49% nĂ€r man köper- och sĂ€ljer kryptovalutor.
  • AnvĂ€ndarvĂ€nligt grĂ€nssnitt: Bitpanda har lagt mycket tid pĂ„ att utforma deras handelsplattform sĂ„ nybörjarvĂ€nligt som möjligt.
  • Stort urval av kryptovalutor: Man kan handla allt ifrĂ„n vanliga kryptovalutor till rĂ„varor som metall. Det Ă€r inte alla handelsplattformar som erbjuder sĂ„ pass brett utbud.
  • Erbjuder VISA-kort: Precis som Binance, sĂ„ kan man ansöka om ett VISA-kort som man kan anvĂ€nda för att spendera sina tillgĂ„ngar med.
  • Förbjudet i vissa lĂ€nder: Man kan t.ex inte anvĂ€nda Bitpanda i USA.
  • Trots lĂ„ga avgifter Ă€r det otydligt: Man har bakat in avgifterna i priset sĂ„ att det ibland Ă€r svĂ„rt att rĂ€kna ut hur mycket i avgift man egentligen betalar. Om man handlar mycket sĂ„ kanske man behöver kolla efter en billigare kryptobörs.
  • Avgift vid insĂ€ttning av krypto: Det Ă€r ovanligt att man tar en avgift för att sĂ€tta in kryptovalutor pĂ„ sitt konto. TyvĂ€rr mĂ„ste man göra det. Du kan lĂ€sa mer om det pĂ„ deras hemsida.

Bitpanda Sverige

Det Àr ingen dum idé att som svensk anvÀnda sig av Bitpanda. Det Àr först och frÀmst Europeiskt med en Europeisk stil. Man har lagt mycket tid pÄ att det ska vara lÀtt att anvÀnda, samtidigt som de har en hyffsat bra kundsupport.

Som svensk anvÀndare vill man att uttagen ska gÄ snabbt, och de gör dem hÀr. Ett uttag med Bitcoin blir nÀstan hanterat direkt. Det var dessutom en snabb process att verifiera sig som en svensk anvÀndare.


Bitpanda VISA-kort

Som anvÀndare kan man ansöka om att fÄ ett betalkort utfÀrdat av VISA. Det innebÀr att man kan spendera sina tillgÄngar hos Bitpanda vart som helst, nÀr som helst. Det Àr accepterat av över 54 miljoner handlare i över 200 lÀnder, vilket gör det till ett av de ledande betalkorten pÄ marknaden.

SÄ hÀr kan man anvÀnda sitt betalkort

LÄt oss sÀga att du har 2000 kronor pÄ en extern Bitcoin-plÄnbok. Du behöver handla mat för mÄnaden, men har inga pengar pÄ ditt vanliga bankkonto. Du för över dina Bitcoins till ditt Bitpanda-konto och kan dÄ anvÀnda ditt utfÀrdade VISA-kort i affÀren. Vid köpet sÄ dras antal Bitcoins mot den dÄvarande priskursen. Det tycker vi Àr en vÀldigt smidig lösning!

Avgifter

Det kostar inget att ansöka och fĂ„ ett betalkort utfĂ€rdat. Du betalar heller inga Ă„rsavgifter eller dylikt. Det enda som kostar Ă€r nĂ€r du gör transaktioner som inte Ă€r innanför EU och nĂ€r du tar ut pengar i bankomaten. Om du anvĂ€nder ditt kort ofta sĂ„ kan du fĂ„ rabaterade avgifter genom att bli en ”BEST VIP”-anvĂ€ndare. Man kan fĂ„ mellan 0.5% och 2% i belöning genom att spendera med sitt Bitpanda-kort.

Du kan lÀsa om deras förmÄner genom att klicka hÀr! (LÀnken öppnas i ett nytt fönster)


Som anvÀndare kan man enkelt anvÀnda deras tjÀnster vid en dator, men ocksÄ via deras mobilapplikation. Den Àr tillgÀnglig till bÄde Android och iOS, som anses vara en snabb, sÀker och pÄlitlig app. Du kan alltsÄ handla med kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum, till och med IOTA vart du Àn befinner dig.

Förutom att utföra handel kan du ocksÄ göra transaktioner mellan andra Bitpanda-anvÀndare direkt i mobilen, utan kostnad. Det enda som krÀvs Àr att den andra anvÀndaren har ett Bitpanda-konto.


Vanliga FrĂ„gor & Svar – Bitpanda

Vilka kryptovalutor kan man handla med?

Hos Bitpanda kan du handla de flesta kryptovalutor och Àr en av de kryptobörser som erbjuder störst antal. De mest populÀra Àr Bitcoin, Ethereum, Tether, BNB och USD Coin.

Vilka kryptovalutapar kan man handla med?

Precis som med enstaka kryptovalutor kan man handla med ett stort utbud av kryptovalutapar. De mest populÀra kryptovalutaparen Àr BTC/EUR, ETH/EUR, DOGE/EUR och XRP/EUR.

Vilka fiatvalutor kan man anvÀnda hos Bitpanda?

De godkÀnner amerikansk dollar (USD), Euro (EUR), Brittisk pund (GBP) och Swiss franc (CHF).

Vilka betalmetoder kan man anvÀnda sig av?

För att göra insÀttningar kan du anvÀnda följande betalmetoder: kreditkort, betalkort, SEPA, banköverföring, GiroPay, EPS, Sofort, Skrill, Neteller, Cash (Bitpanda To Go), iDEAL och Zimpler.

Är Bitpanda bra?

I jÀmförelse med andra kryptobörser stÄr sig Bitpanda vÀldigt bra. Tack vare deras Europeiska regleringar sÄ Àr det enkelt för svenska anvÀndare att anvÀnda deras plattform fullt ut.

Är Bitpanda sĂ€kert?

De har sedan starten 2014 lyckats göra sig ett bra namn med ett gott omdöme, tack vare deras sÀkra handelsplattform. Deras insÀttningar- och uttag sköts med största möjliga sÀkerhet.

Är Bitpanda Pro gratis?

Att handla med deras trading plattform Àr helt kostnadsfritt. Det enda som kostar pengar Àr handelsavgifter.