bscscan

BscScan đŸ’± [Guide 2022] Binance Smart Chain

Binance Àger Bscscan som Àr deras egna verktyg för att följa upp och spÄra transaktioner, i detta inlÀgg gÄr vi igenom och hur det fungerar nÀr du anvÀnder deras egen explorer för deras token BNB samt deras stable coins. Utöver sin blockkedja som dem kallar för Mainnet BEP2 har dem Àven skapat BSC, BEP20 som bÄde ger dig lÀgre kostnader och snabbare överföringar.

Vad Àr en blockkedjeutforskare?

En utforskare för blockkedja eller Explorer som det ofta kallas Àr ett verktyg dÀr du har möjlighet att spÄra transaktioner i BNB för olika former av överföringar pÄ Binance egna Distributed ledger system. Det viktigaste inom blockkedjan Àr att du har möjlighet att bekrÀfta att en transaktion faktistkt tagit plats.

Exempel: Johan köper en kamera av Lina pÄ blocket och bestÀmmer sig att betala i BNB hos binance. Johan kan nu verifiera att Lina betalt kameran pÄ binance smart chain innan han skickar sin kamera till Lina genom att anvÀnda Binance egen explorer.

bscscan
En transaktion dÀr du kan lÀsa samtlig information om vem som utfört den och vem som mottagit.

Hur fungerar BscScan

NÀr du besöker https://bscscan.com/ möts du av en större mÀngd information som för en nybörjare kan vara svÄr att tolka, i raderna nedan gÄr vi igenom steg för steg vilka saker du behöver ha koll pÄ nÀr du anvÀnder explorern.

bscscan
Detta Àr framsidan nÀr du surfar in pÄ plattformen

Vilka ligger bakom verktyget?

Verktyget skapades av organisationen Binance och dess olika dotterbolag. Dem Àr vÀrldens ledande kryptobörs och ansÄg sig sjÀlva behöva en explorer nÀr dem skapade BSC. Deras nya typ av ekosystem behövde ett protokoll för att övervaka samtliga transaktioner för att skydda sig frÄn nÀtbedrÀgerier och penningtvÀtt. Det var ocksÄ vÀldigt anvÀndbart att ha möjligheten för utvecklare att placera sina smart contract direkt pÄ blockkedjan.

Varför Àr det viktigt med en egen blockkedja för Binance?

Samtliga seriösa bolag inom kryptobranschen anvÀnder först och frÀmst sin egen blockkedja men vad som Àr mer intressant Àr varför? NÀr du Àger din egen blockkedja har du möjlighet att monetisera samtlig trafik som bÀrs av din blockkedja och ta en liten avgift för varje transaktion. Det anser vi Àr den frÀmst anledningen att man skapade BSC som den ocksÄ kallas

Hur stort Àr ekosystemet för BNB

Idag hanteras $9,383,464,639.00 inom Binance Ekosystem eller 22,588,986 BNB det finns alltsÄ nÀstan 90 miljarder SEK investerat i BSC vilket kan Detta kan jÀmnföras med hela Sveriges BNP som Àr ungefÀr 612 Miljarder. Vi kan alltsÄ se att BSC Àr för för att stanna.

Det utvecklas kontinuerligt via BSC ett projekt som dragit mycket anvÀndare Àr Pancakeswap.
Hur man anvÀnder Pancakeswap för att ge sig sjÀlv utdelning Àr simpelt du sÀtter in kapital via BSC till cake token och investerar i syrup pools eller farming.

Binance smart chain bsc har ett livfullt community av utvecklare som enbart utvecklar via Smart chain nÄgot vi anser bÄde Àr bra och dÄligt. bscnÀtverksproblem ger utvecklare en tuff utmaning för att hÄlla aktörer nöjda som byggs pÄ blockkedjan och rykten sprider sig som elden om det Àr nÄgra problem.

Vad byggs pÄ BSC?

Inom ekosystemet har man gjort plats för publika smart contract och deras grafiska interface sÄkallade Dapps (Decentralized Application) Detta gör det möjligt att ersÀtta mycket av dagens traditionella finansmarknad och ta bort mellanhÀnderna. IstÀllet har vi en öppen marknad som Àr transparent med förutsÀgbara priser. Vem som helst kan programmera en DAPP gratis och placera den pÄ Binance smartkedja.
Ett utdrag av appar som Àr byggda pÄ just BSC Àr till exempel den populÀra DEX pancakeswap. Du kan lÀsa om varje applikation som Àr byggd pÄ just BSC hos Dappradar.

dappradar
PÄ Dappradar kan man lÀsa mycket nyttig information om hur mÄnga anvÀndare som finns.

Vad Àr en DAPP?

En decentraliserad applikation DAPP Àr en programvara som Àr byggd och placerad pÄ blockkedjan i detta fallet Àr blockkedjan BSC. Detta betyder att du har möjlighet att lÀsa andras kÀllkod direkt pÄ blockkedjan och du kan verifiera kÀllkoden innan du investerar, det ger dig med andra ord full transparens. En Dapp pÄ BSC kan heller inte Àndras, nÀr den Àr placerad pÄ Smart kedjan Àr det ett kontrakt du har ingÄtt med dem som du investerar hoss, dÀrav smarta kontrakt.

Sammanfattning BSC

Smartkedjan Àr det nya sÀttet att göra affÀrer, vi ser nya bolag som Àr vÀrderade till miljarder som poppar upp som svampar. BSC har tagit en stor marknadsandel av just denna marknad Àven om dem fortfarande ligger efter Ethereum. BSC har billigare och snabbare transaktioner Àn Ethereum och det Àr dÀrför det utbredda valet för att utföra transaktioner idag.