btcswe recension

Bitcoin Med Swish BTCSWE 2022

Om du har hört talas om BTCSWE så är det inte konstigt alls. Det är nämligen en svensk kryptobörs som har verkat sedan 2018. På sin hemsida går de ut med att de vill erbjuda handel som är ”tryggt och tillgängligt” för alla svenskar, med en transaktionshantering på 60 minuter.

Idag är det många svenska kryptobörser som påstår sig vara utmärkta. Därför ser vi i den här recensionen till att granska dem och dissekera deras företag, så att vi får reda på sanningen.

Officiell hemsidahttps://btcswe.com/
SpråkSvenska
KryptovalutorBitcoin
MobilappNej

Deras kryptobörs är registrerat i aktiebolaget Snowbank AB med VD:n Christopher Carl Tomas Eriksson. De är ett så kallat Fintech-bolag som erbjuder en digital lösning för handel med Bitcoin. Det finns väldigt lite information om just deras VD, men i styrelse sitter även följande:

  • Eriksson, Björn Tomas – Styrelsesuppleant

Bolagets ambition är att göra handel med kryptovalutor tillgängligt för alla svenskar. Därför påstår dem på sin hemsida att de har lagt stor fokus på deras kundtjänst och leverans av tjänst.

BTCSWE Swish – Så Här Handlar Man

För att handla hos dem behöver man ha Swish aktiverat. Man möts nämligen av ett fält där man först ska fylla i hur mycket man vill köpa. Det räcker med att fylla i beloppet i SEK, då Bitcoin-beloppet automatiskt justeras där efter. Vi klickade sedan på knappen ”Nästa”.

På nästa sida kommer man till en hel de fält man ska fylla i som identifiera dig som kund. Man ser bland annat ett fält där du måste fylla i din adress till din Bitcoin-plånbok. Utöver de så är det personuppgifter så som fullständigt namn och personnummer. Det ser ut som följande:

BTCSWE kopa Bitcoin
Registreringsformuläret hos BTCSWE vid köp av Bitcoin.

Det är ganska normalt att man tar personliga uppgifter när man registrerar en kund, och speciellt eftersom att de är registrerade hos Finansinspektionen samt att det gäller just en finansiell tjänst. Viktigt att veta är att man inte kan sälja Bitcoin swish utan endast köpa.

När vi testar att göra ett köp på 1000 kronor som vill dem att vi Swishar 1050 kronor. Det beror på deras fasta växlingsavgift på 5%. Om vi dessutom vill ha våra Bitcoins levererade inom några minuter istället för några timmar, så måste vi betala ytterligare 50 kronor. Eftersom att vi i det här fallet har tid att vänta så avstår nätverksavgiften, eftersom att vårt initiella köp på 1000 kronor hade blivit 1100 kronor.

Det är förståerligt varför man som kryptobörs tar avgifter av sina kunder eftersom att det är så de tjänar pengar, men det kan tycka aningen snålt att inte betala alla sina kunders nätverksavgift.

BTCSWE Avgift
Bilden visar alla avgifter hos BTCSWE.com

Safello avgift vs BTCSWE

Safello är en kryptobörs med liknande tjänst, förutom att de erbjuder fler kryptovalutor. Annars så tar de båda ut en växlingsavgift på 5%. Den stora skillnaden här är att Safello inte erbjuder kunden att betala deras nätverksavgift, utan där har man istället bakat in det i priset. Därför får Safello ett bättre omdöme när det kommer till vad man måste betala extra, nämligen en nätverksavgift.

De har ett svenskt registrerat aktiebolag som även finns på Allabolag.se. Där hittar du följande kontaktuppgifter:

  • Telefon: 0850241835
  • Besöksadress: ÖSTERMALMSTORG 1 3TR 
  • Ort: 114 42 Stockholm
  • Län: Stockholms län

Utöver detta finner du bolagsöversikt i form av nyckeltal som omsättning, årets resultat samt summan av deras tillgångar.

Man kan ibland undra varför man ska använda sig av en svensk börs för att handla crypto, men det grundar sig i det betalsätt man kan använda. Eftersom att svenska banker i många fall blockerar transaktioner till och från utlandet så är man ibland illa tvungen att använda just ett svenskt crypto-alternativ.

Fördelen med detta är att man enkelt kan göra transaktioner utan några större problem, iallafall från en svensk bank där man har swish och BankID. Nackdelen är att avgifterna äter upp en stor del av sitt köp, vilket man kan undvika om man letar sig till utländska alternativ.

Om man verkligen vill få ärliga åsikter om ett företag så kan man ta en titt på forumet flashback.org. Det beror på att det är användare som oftast lämnar omdömen utan något incitament.

När vi tar en titt så ser vi att det överlag är ganska positiva åsikter om deras tjänst. Majoriteten tycker att tjänsten dem erbjuder är snabb och smidig, men vi kan också hitta en del frågor om deras avgifter. Det finns även någon enstaka rapport om en bugg på deras hemsida, men det är förhoppningsvis löst vid det här laget!

Att det idag existerar svenska kryptobörser är fantastiskt. När kryptovalutor blev en grej så var man orolig att Sverige skulle bli ett av de sista länderna att implementera denna teknik, men nu ligger vi i framkant. Det som är tråkigt med en kryptobörs som BTCSWE och som gör att de känns mediokra är att plånboken alltid får lida, samt att det ibland tar tid. Till skillnad ifrån andra, svenska kryptobörser så har man åtminstonde alternativet att få sina krypto skickade på bara några minuter vilket är bättre än ett par dagar (som t.ex Trijo.co).

Vi ger BTCSWE 5/10 stjärnor!

Är BTCSWE gratis?

Att handla med deras tjänst kostar pengar i form av två avgifter – växlingsavgift och nätverksavgift. Växlingsavgiften ligger på 5% och nätverksavgiften ligger på 50 kronor.

Är BTCSWE legit?

Deras tjänst har existerat sedan 2018 och är registrerade hos Finansinspektionen, vilket gör dem seriösa och etablerade. De ser även till att verifiera sina kunder med ID-handling och personliga uppgifter.

Hur säkert är BTCSWE?

Det är väldigt säkert, men precis som med övriga kryptoväxlingar så ska man inte hålla sin kryptovaluta för länge hos dem. Om de blir hackade och förlorar sin tillgång, förlorar även du din tillgång.

Kan jag lita på BTCSWE?

Om du känner dig osäker så kan du läsa deras Trustpilot där du kan läsa deras kunders omdöme. Där har de i skrivande stund ett medelbra betyg på 3,5 stjärnor.