btcx

[BTCX Omdöme 2022 🏩] LĂ€s detta innan du köper Bitcoin hos dem

BTCX hamnar i vÄr skottglugg hos BTCSEK för en kritisk granskning i jÀmförelse med hur dem stÄr sig internationellt. BTCX har varit med i svÀngarna ett tag den Àr skapad av mÀnniskor med passion för Bitcoin och kryptovalutor. TyvÀrr har dem tagit en snÄrig stig att gÄ genom att beblanda sig med finanseliten. Kan Goobit fortsÀtta leverera anonymitet och kundtrygghet nÀr dem Àr uppköpta av Bankerna?

Vi gÄr igenom samtliga vinklar och prisbilder i jÀmförelse med utlandet för att leverera till dig som lÀsare en opartisk och sund recension av denna kryptobörs.

Goobit ab

Drivs av Christian Ander som Àr entreprenören bakom det börsnoterade bolaget Goobit Group (publ) Goobit ab Àr pÄ mÄnga sÀtt en framgÄngssaga och till skillnad frÄn flera andra exchanges Àr dem mycket stadgade i kassan.

Direkt saxat frÄn Avanza kan vi se att aktien tagit stryk i Är till grund av Bitcoins nedgÄng och att bitcoin Bull run Àr över för denna halvering. Altcoin bull run som kommer efter Bitcoin Àr ocksÄ över och det vi ser nu Àr att aktien för Goobit tankar till grund av framtidsutsikterna för Bitcoin dem nÀrmaste tvÄ Ären till nÀsta halvering.

ÄgarlistaKapitalRöster
10 största Àgare
Christian Ander37,5%37,5%
GBI Holding AB19,3%19,3%
Nordnet PensionsförsÀkring8,9%8,9%
Christoffer De Geer5,7%5,7%
Erika Eliasson3,0%3,0%
Johan Karlsson2,4%2,4%
Avanza Pension2,2%2,2%
Investerum AB1,0%1,0%
Tomas Kronvall0,5%0,5%
Leif Bohlenius0,5%0,5%
Àgarstrukturen för goobit AB

Hur ser ekonomin ut i BTCX & Goobit AB?

Goobit Ă€r ett bolag att rĂ€kna med bolaget har rĂ€tt förutsĂ€ttningar för att inte bli satta i konkurs som flera andra av dem Svenska kryptobörsarna. Bolaget har tiotals miljoner i kapital med multimiljonvinster tre Ă„r i rad. Är det en exchange man kan kalla för Sveriges bĂ€sta Exchange Ă€r det BTCX.

Det gÄr Àven att handla aktien via btcx avanza bÄde pÄ infront och via den vanliga terminalen.

BTCX kurs

Aktien för Goobit Group presenteras som BTCX och Ă€r till dagens datum i kurs 0,7285 SEK aktien har rasat rejĂ€lt och tyvĂ€rr hamnade dem efter Arcane Crypto i noteringen, detta gjorde att man tappade en hel del kapital som istĂ€llet vĂ€llde in hos konkurrenten.

Aktien representerar dock inte bolaget och vi tror pÄ bolaget. Bolaget Àr stabilt och har en mycket resursstark kassa.

Btcx företag och information via Btcx twitter:

Crypto sverige

Grabbarna bakom bolaget Àr passionerade nördar frÄn just Crypto Sverige spfÀren vi gillar dessa pöjkar av mÄnga anledningar men hÄller inte med deras beslut om att ta bolaget publikt. Vi anser att Christian Ander skulle hÄllt bolaget precis som det startade som en grÀsrotsrörelse. Det Àr dock lÀtt att bli blind nÀr storkapitalet viftar med dem stora pengarna, trist tycker vi pÄ BTCSEK. Men vi accepterar deras beslut, BTCX Àr ett bra bolag med 18 anstÀllda över hela landet.

Kryptoköpare fÄr problem med bankerna

Att köpa Kryptovaluta skall vara lÀtt och smidigt och till lÄga avgifter, problemet i Sverige Àr dem Svenska bankerna som Àr extremt fientliga mot kryptobranschen. Svenskar bankerna stÀnger ner mÀklare och betalningsleverantörer som har att göra med mÀklare och till och med kunders bankkonton för att dem handlar kryptovalutor. Det kan handla om smÄbelopp sÄ som 5000kr till 10000kr som banken stÀnger av dig för. VÀldigt trist tycker vi pÄ BTCSEK. Banken skyller pÄ saknad kundkÀnnedom men vÀgrar specificera exakt vad det betyder.

Finns robothandel hos BTCX?

Är det nĂ„got bolaget saknar Ă€r det riktigt bra handelsrobotar, sparare idag vill inte lĂ€ngre handla sjĂ€lva utan vill ha en mjukvara som handlar Ă„t dem. Vi har gjort en grundlig research i vilka handelsrobotar som fungerar och hĂ€nvisar enbart till en robot som har ett tydligt och bevisat resultat sĂ„ som Cryptosoft. Cryptosoft Ă€r en fantastisk mjukvara dĂ€r du som sparare kan starta med ett belopp sĂ„ lite som 250 USD för att sedan se dina pengar vĂ€xa.

Produkter hos BTCX

BTCX Àr förutom en kryptobörs och valutavÀxlare en projektledare & prisutgivare för följande produkter

  • Stora Blocktechpriset ”AnvĂ€ndarnas nominering”
    Förra Äret vann Linus Dunkers en person som tack vare sin storhet inom Svenska kryptospfÀren haft en betydande inverkan pÄ Bitcoin och Kryptovalutor i Sverige.
  • Stock Blocktechpriset Delades Ă€ven ut till Eric Wall som bidragit till att öka mainstream anpassningen till kryptovalutor och dĂ€rför ökat möjligheterna för kryptovalutor i Sverige.
  • Stora Blocktechpriset Företag gick till Coincinnity som hjĂ€lpt till att utöka handels i Sverige med lyxvaror genom kryptovaluta.

Utöver det Stora Blocktech priset Àr BTCX Àven involverade i vÀlgörenhet till störst del genom att stötta djur i vÀrlden. Dessa bidrag gÄr till föreningar sÄ som Hundstallet och World animal protection.

BTCX Express

Denna tjÀnst gör det mycket smidigt för dig som köpare att handla krypto. Det Àr snyggt informellt och snabbt precis som det skall vara. Vi anser precis som mÄnga andra att BTCX har den bÀsta plattformen för att köpa kryptovaluta i Sverige Àven om det Àr dyrt.

Du kan köpa direkt via bt.cx login-funktionen:

Du möts av möjligheten att fÄ dina kryptovalutor inom ett par minuter, utöver det loggar du Àven in med BankID för utökad kundtrygghet. Du matar in ditt belopp i SEK och den visar dig ett ungefÀrligt bitcoin belopp som du kommmer köpa baserat pÄ deras likviditet i orderboken som förövrigt Àr betydligt bÀttre Àn resterande kryptobörsar i Sverige.
För att slutföra din order mÄste du Àven mata in ditt personnummer som skall vara samma personnummer som i ditt BankID.

NÀr du klickar pÄ knappen fortsÀtt möts du av valet att vÀlja bank, hÀr Äterigen briljerar BTCX dÄ du kan vÀlja mellan mycket fler banker Àn dem flesta andra kryptobörser.

NÀr du Àr klar med din transaktion kan du simpelt vÀlja att behÄlla dina coins hos BTCX eller ladda ner en wallet till telefon eller dator.
Vi rekommenderar en hÄrdvaruplÄnbok sÄ som Ledger Nano X som du kan lÀsa om mer hÀr.

BTCX Avgift

Vad har egentligen denna kryptobörs för avgifter och hur dyra Àr dem egentligen i jÀmnförelse med internationella mÀklare sÄ som Binance.
BTCX Àr en framgÄngssaga pÄ mÄnga sÀtt, dem köper dessutom in Kryptovalutor i bulk för ett billigare pris som dem sedan ÄteförsÀljer till kunden. Dem har inte avgifter utan tjÀnar pengar pÄ prisgapet mellan köp och sÀlj, en fantastisk lösning tycker vi pÄ BTCSEK.

BTCX swish

BTCX Stödjer Swish och det fungerar fantastisk pÄ under ett par minuter har du dina coins och kan skicka dem vart du vill, till exempel till din egen node pÄ Bitcoin Core eller till Wasabi wallet.
NÀr du genomför en Swish betalning dras pengarna frÄn ditt anknytna konto sÄ att du har möjlighet att betala med SEK direkt frÄn Banken till en billig peng.

BTCX wallet

Även om du kan hĂ„lla dina coins pĂ„ BTCX rekommenderar dem Ă€ven sjĂ€lva att du för över dem till en hĂ„rdvaruplĂ„nbok eller en extern plĂ„nbok, BTCX Ă€r nördar och det gillar vi, det Ă€r inget snack hĂ€r utan du skall ha kontroll över dina egna nycklar. Bolaget rekommenderar plĂ„nböcker sĂ„ som Bitcoin core, Armory, BRD Bread wallet, det Ă€r tydligen att bolaget vill kunden vĂ€l Ă€ven om kunden Ă€r nybörjare, det tycker vi om.

BTCX flashback – Hur ser omdömena ut online?

Överlag har BTCX ett mycket bra rykte online dem har bland annat 376 recensioner pĂ„ Trustpilot med ett medelvĂ€rde över snittet pĂ„ 3.7/5 det kan verkar lĂ„gt men samtidigt har dem inte köpt positiva röster som andra kryptobörsar vi skriver om. PĂ„ Flashback finns en trĂ„d med 80 sidor av omdöme av BTCX dĂ€r Ă€r bĂ„de ris och ros men mestadels av dem negativa kommentarerna Ă€r rena nybörjarfel som sitter och gapar antagligen för att man inte vet bĂ€ttre. LĂ€s mer pĂ„ Flashback.

BTCX Support

Hur ser supporten pÄ denna kryptomÀklare ut, bolaget har varit aktiv lÀnge och borde ha en utmÀrkt supportfunktion.

Bolaget tar emot support via:

  • E-post som besvaras vardagar mellan 10-21, Helger mellan 12-20, man beskriver simpelt Ă€rendet och fĂ„r ett svar tillbaka pĂ„ sin E-post.
  • Facebook Messenger har blivt allt mer populĂ€rt och det erbjuds Ă€ven som supportfunktionalitet hos börsen.
  • Chatta med denna kryptobörs direkt pĂ„ deras hemsida.

Sammanfattning

I enlighet med vÄr artikel Àr BTCX utan tvekan Seriges bÀsta mÀklare, tyvÀrr stÄr dem sig inte i jÀmförelse mot mÀklare sÄ som Binance och dem erbjuder ingen automatisk robothandel. I lilla Sverige Àr dem det bÀsta alternativet och dem tar inga avgifter. För den som Àr intresserad av just robothandel skall man se sig om vidare till exempel hos:

Betyg

BTCX fÄr strÄlande betyg frÄn BTCSEK men dras ner lite av att dem inte klarar sig internationellt nÄgot vidare bra vi ger dem 7/10