chainlink

Chainlink: Komplett Översikt 2022

Vi går igenom Chainlink och deras kryptovaluta LINK för att förklara vad det är för något. Du får också reda på vad man kan använda deras nätverk till och varför deras kryptovaluta har blivit så populär.

I den här artikeln ger vi dig det viktigaste och mest intressanta, för att du ska förstå varför de har fått sådan hype. Läs vidare i detta inlägg för att få en helhetsbild!

chainlink

Sammanfattning – Chainlink

Officiell hemsidahttps://chain.link
SpråkEngelska + 2 språk
KryptovalutaLINK
AnvändningsområdeMarknads- och datafeed + 4 andra

Vad är Chainlink?

Det är ett digitalt ekosystem som innefattar både ett nätverk och en kryptovaluta. Chainlink är baserat på Ethereum-nätverket och fungerar som en koppling mellan smarta kontrakt och extern data.

Syftet med Chainlink är att optimera smarta kontrakt samtidigt som man gör det mer populärt att använda. Man vill samtidigt eliminera felaktigheter i hur det informeras. Man har också tillsatt viktiga noder, så kallade orakel-noder som ser till att nätverket är säkert och utbyter rätt data mellan smarta kontrakt och den fysiska världen.

Så här fungerar Chainlink

Idag finns det ett flertal decentraliserade kryptovaluta-nätverk och Chainlink är ett utav dem. Det inkluderar även deras egna token LINK. Nätverket distribuerar data via noder som sedan säljs. Via smarta kontrakt använder sedan företag det här till sin fördel via andra plattformar.

Nätverket använder sig av två olika element som båda måste arbeta tillsammans för att fungera klokt. Dessa delar består utav deras blockkedja och en kedja som är utanför. Blockkedjan fungerar som ett filter som filtrerar efter de som är inställt via de smarta kontrakt som används.

Den andra delen som är en frånkopplad blockkedja består utav noder som är direkt sammankopplade med Ethereum-nätverket. Dessa noder kan bland annat ge direkta uppdateringar om priser från en börsmarknad, eller övrig data som kan gå via API.

Vad påverkar Chainlinks värde?

Alla som bedriver en node via Chainlink får betalt i deras token LINK. Priset på en LINK beror på hur många noder som är igång, vilket innebär att ju fler som är engagerade i projektet desto mer blir hela nätverket värt inkl. deras token.

Vad är LINK crypto värd?

Om man vill veta hur mycket Chainlinks token är värd så behöver man leta fram LINK/USD. Då får man reda på hur många LINK man får mot 1 USD. Det enklaste är att man går in på TradingView.com och letar efter LINK/USD. Det kan du göra genom att klicka på följande länk:

LINK/USD – TradingView (Länken öppnas i ett nytt fönster)

För att få fram det exakta värdet så kollar man längst till höger på diagrammet där man ser kurspriset.

link varde tradingview
Chainlink: Komplett Översikt 2022 5

I skrivande stund så är kurspriset 13.90000 LINK, vilket innebär att man får 13.90000 LINK mot 1 USD. Det är det exakta priset den är värd.

Vem skapade Chainlink?

Det var Steve Ellis och Sergey Nazarov som lanserade Chainlink i Juni 2017. Tillsammans skapade de Chainlink Labs, och de har även grundat företaget SmartContract tillsammans. Utöver dessa två företag så har Sergey sedan tidigare skapat ExistLocal och CryptaMail.

Steve Ellis var med och skapade företaget Secure Asset Exchange som fokuserar på enkel tillgång av decentraliserade tillgångar på börser. Det är tack vare hans examen i datavetenskap samt Sergeys examen i företagsekonomi som det har varit möjligt att genomföra allt detta.

Slutsats

Chainlink är ett enormt projekt med en robus infrastruktur. Man har lyckats skapa bra sammarbeten med kryptobörser och dAppar med stor potential. De har dessutom en enorm och väldigt lojal gemenskap som gjort att de har fått en stor spridning på kort tid. Deras likviditet är dessutom väldigt stark som har gjort det enkelt för nya användare att få tillgång till deras token LINK. Det är just på grund utav dessa faktorer som Chainlink har kunnat etablera sig så pass bra på kryptovalutamarknaden som den har gjort.