coinbase

Coinbase Recension 2022: Näst Bäst i Test 💱

Det är med glädje som vi recenserar denna kryptobörs eftersom det ger oss en hel del nostalgi. Det är nämligen en av de första börserna för kryptovalutor, och är idag ett välkänt namn inom branschen. Det är enkelt att handla med dem, men är dessvärre välkänt för att ha en ganska kass kundsupport.

coinbase
Bilden visar coinbase logotyp.

Summering av Coinbase

Officiell hemsidahttps://coinbase.com
Antal kryptovalutor100+ kryptovalutor
SupportTelefon + Email
SpråkEngelska + 5 olika språk
MobilappJa (Androids / iOS)

Vad är Coinbase?

Det är amerikas största kryptobörs som erbjuder en handelsplattform för kryptovalutor. De erbjuder handel med kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum och Litecoin. De som är anställda arbetar enbart uppkopplade på nätet och på distans, eftersom att de inte har ett fast huvudkontor.

Coinbase är en jättebra kryptobörs men precis som det mesta så finns det brister, och sånt som de gör jättebra. I den här recensionen så vill vi, precis som med de andra recensionerna även lista positiva och negativa egenskaper.

Fördelar

 • De är väldigt användarvänligt. De har en snygg, blå design som är mjukt för ögat och det är lätt att navigera för användare. Även nya användare ska ha det relativt lätt att orientera i deras gränssnitt. Det går snabbt och enkelt att köpa, sälja och byta kryptovalutor!
 • De erbjuder ett relativt stort utbud av kryptovalutor. Även om de kanske inte erbjuder lika stort utbud som Binance så har de iallafall över 100 olika kryptovalutor att välja mellan – som dessutom ständigt fylls på!
 • De erbjuder DeFi-tjänster. Det innebär att man kan tjäna ränta genom att hålla kryptovalutor hos dem.
 • De erbjuder låga avgifter med Coinbase Pro. Det är deras egna handelsplattform med låga avgifter som vilken användare som helst kan använda sig av.

Nackdelar

 • Transaktionsavgifterna hade kunnat vara lägre. Just nu är det faktiskt väldigt dyrt att göra uttag med kryptovalutor. Avgifterna hade kunnat vara mycket lägre än vad dem är.
 • Flera populära altcoins saknas. Trots att de har ett relativt stort utbud så fattas en del kryptovalutor som många vill handla med.
 • De har inte en Svensk support. Dessutom erbjuder de bara mail- och telefonsupport på Engelska som tar mycket av ens tid.

Är Coinbase säkert?

Det är en av de säkraste börserna i drift idag, tack vare sina säkerhetsåtgärder på hög nivå. Det är också dyrare än andra alternativ, men säkerheten väger i det här fallet upp det för dem. De skyddar nämligen sina användares kapital från hackning och stöld.

De har också skydd för omständigheter utanför någons kontroll som naturkatastrofer, som i värsta fall skulle kunna orsaka serverfel som resulterar i likviderade förluster. Det anses vara väldigt betryggande för den som ska använda deras tjänst.

Coinbase avgifter

Det är många faktorer som spelar in när det kommer till avgifterna man betalar. Det finns bland annat avgifter för marginalhandel och det finns avgifter i form av spread. Kostnaden för att köpa och sälja kryptovalutor på deras plattform är vanligtvis cirka 3 %. Den kan dock vara så hög som 4 %. Den lägsta avgiften är 0.5%. Denna avgift går till deras säkra betalningshanteringssystem som ger dig en sömlös upplevelse när du gör transaktioner i alla belopp!

 • Marginalhandel och spread: Denna avgift betalar man som en serviceavgift upp till 2% och är utöver deras växlingsavgift hos Coinbase Pro. Det gäller alltså när man använder deras egna handelsplattform.
 • Coinbase egna avgift: Det är här det kan bli lite förvirrande för att det skiljer sig så ofta. Här betalar antingen en fast avgift eller en rörlig avgifter, beroende på va det gäller.

Den fasta avgiften ser ut så här:

Totalt transaktionsbeloppTransaktionsavgift
$10 eller mindre$0.99
Mer än $10, mindre eller lika med $25$1.49
Mer än $25, mindre eller lika med $50$1.99
Mer än $50, mindre eller lika med $200$2.99

Deras tjänst är populärt eftersom det är lätt att använda och erbjuder många funktioner. Nu tänker du kanske ”Hur undviker jag att betala dem?” Tja, som tur är finns det några knep för dig!

Så här minimerar man deras avgifter

För att kunna göra detta måste man först förstå skillnaden mellan Coinbase och Coinbase Pro. Det är nämligen där det skiljer sig markant.

Coinbase Pro

Coinbase Pro är den handelsplattform som erfarna användare föredrar. Den används för att uppfylla order som placeras via Coinbase. Den ger kryptoentusiaster en mer detaljerad inblick i kryptovalutamarknaderna, vilket gör det möjligt för handlare att fatta välgrundade beslut med tekniska analyser. Många använder deras plattform för ”Day Trading” bland annat.

Med Coinbase och Coinbase Pro kan man skicka kryptovalutor mellan varandra utan att behöva betala några avgifter. Detta innebär att om din vän använder något av de och skickar några mynt via deras email-tjänst så kommer de inte att kosta något extra eftersom att det är kostnadsfritt!

Använd Coinbase Pro för att minimera avgifter

Nu när du förstår skillnaden mellan dessa två tjänster så ska det kommande stegen kännas ganska självklara. Så här gör man för att få lägre avgifter:

 1. Logga in på Coinbase Pro med dina vanliga inloggningsuppgifter.
 2. Välj ”Insättning” vid sektionen där du ser din balans för din plånbok.
 3. Välj vilken valuta du vill använda dig av.
 4. Välj ”Coinbase.com”-alternativet.

När du har handlat klart så kan du alltså helt utan avgift skicka kryptovalutor mellan ditt Coinbase Pro och ditt vanliga konto.

Coinbase aktie

Man kan inte handla aktier på deras handelsplattform, men man kan handla med Coinbase egna aktie på NASDAQ-börs. Priset på aktien är i skrivande stund $160.94 med ett marknadsvärde på $35.323 Biljoner.

Du hittar deras aktie på TradingView genom att klicka här!

Hur fungerar Coinbase i Sverige?

Det fungerar bra men det kan dock vara svårt att sätta in pengar med en Svensk bank. Det beror på att de flesta Svenska banker idag blockerar transaktioner till kryptbörser världen över.

Hur fungerar Coinbase support i Sverige?

Det fungerar mindre bra. Man behöver kunna prata Engelska och deras mailsupport tar ofta lång tid. Det går att ringa dem men det gäller endast ärenden där man har säkerhetsproblem med sitt konto.

Erbjuder Coinbase NFT?

Ja, det gör de! Man måste först ladda ned deras ”Coinbase Wallet”-insticksmodul. Man behöver dessutom köpa Ethereum som man använder för att byta mot NFTs.

Vad är Coinbase Wallet?

Deras nya Wallet-app ger dig kontroll över dina kryptotillgångar, nycklar och data. Man kan även använda den för att förvara NFTs.