electrum wallet

Electrum Wallet Review: Komplett Recension 2022

En av de mest använda, digitala plånboken för Bitcoin är Electrum Wallet. Den har funnits sedan 2011 och har sedan starten varit helt kostnadsfri. Inte nog med att den är gratis, den är också lätt att använda samtidigt som den förvarar Bitcoins säkert. Den är också en väldigt lätt applikation eftersom man inte behöver ladda ned hela blockkedjan. Den är nämligen byggd på ett sådant sätt att användare direkt kan skapa en plånbok som är användbar – utan krångel!

electrum wallet

Summering av Electrum Wallet

Officiell hemsidahttps://electrum.org/#home
Namn på plånbokenElectrum Bitcoin wallet
Godkända kryptovalutorBitcoin
SpråkEngelska
MobilappJa (Android)
SupportHemsida

Vad är Electrum Wallet egentligen?

Många anser att Electrum är den bästa, digitala plånboken för Bitcoin som existerar. Det beror delvis på att den är kompatibel med många olika plattformar, men också för att de funnits under flera år. Det är i dagsläget miljontals människor som använder den, och antalet ökar hela tiden.

electrum wallet startsida
Bilden visar startsidan för Electrum Bitcoin Wallet.

En av anledningarna till att Electrum Wallet blivit så pass stort som det är idag beror på att programmerare världen över har bidragit till dess utveckling. Man har dessutom valt att enbart fokusera på Bitcoin, vilket gör att alla kodare har ett och samma målsättning – att göra Electrum Bitcoin Wallet till världens bästa!

En av deras mest hyllade funktioner är att man kan koppla deras programvara till hårdvaruplånböcker som Trezor och Ledger. Man kan också koppla upp den mot sin egen node.

Fördelar- och nackdelar med Electrum Wallet

Precis som med allt annat så har även Electrum positiva och negativa egenskaper. Det vi ser överlag är att det mest finns positiva fördelar med att använda dem.

Fördelar

 • Man har full kontroll över sina privata nycklar. Hela programvaran är krypterad och all data som hanteras i Electrum är krypterad. Ingenting lagras på nätet eller delas på några servrar, utan allt är lagrat på sin egen dator. Man kan också, när som helst exportera sina privata nycklar offline om det skulle behövas. Man är alltså inte bunden till att alltid använda Electrum (även om många gör det!).
 • Det är väldigt snabbt och smidigt. Eftersom att allt synkroniseras i realtid så behöver man heller inte ladda ned hela blockkedjan för att använda Electrum. Det är positivt då det annars skulle ta flera hundra gigabyte plats på sin dator och vara väldigt långsamt.
 • Man kan återställa sin plånbok om sin enhet går sönder. Tack vare sina återställningsord som man blir tilldelad när man skapar sin plånbok så kan man när som helst återställa sina Bitcoins, om t.ex ens dator eller mobil går sönder.
 • Plånboken stödjer flera protokoll. Man kan t.ex använda Multisig så att flera personer kan spendera från samma plånbok.
 • Deras servrar är decentraliserade. Det innebär att plånböckerna alltid är uppe, så att man alltid kommer åt dem.

Nackdelar

 • Det finns inte till iPhone. Däremot finns det till Android, Windows och Mac. Det går också bra att använda det till Linux.
 • Det finns snyggare och mer nybörjarvänliga plånböcker. Designen är ganska platt och det kan vara lite krångligt om man aldrig har lagrat eller gjort transaktioner med en plånbok för bitcoin förut.

Är Electrum säkert?

Eftersom att man har verkat sedan 2011 så kan man lugnt påstå att det är säkert att använda dem. Trots att de inte är en hårdvaruplånbok som är offline så är det åtminstonde användarvänligt och ett kostnadsfritt alternativ för att hantera sina BTC. Om man enbart är ute efter ett simpelt och bra alternativ så passar Electrum Wallet perfekt!

Elecrum Wallet Säkerhet
Bilden beskriver Electrums 2FA-säkerhet!
bitcointrader
 • Europeisk robothandel
 • 4 års trackrecord
 • Lågt insättningskrav
 • Snabba uttag
 • Flera plattformar

Electrum Wallet Review: Vår summering

När vi började använda Bitcoin år 2017 så var Electrum Wallet den första plånboken som började användas. Den har fungerat smärtfritt utan buggar och annat mindre kul. Det känns därför som en självklarhet att ge dem ett starkt omdöme och en rekommendation till er alla som letar efter en pålitlig plånbok för kryptovalutor. Den enda stora nackdelen skulle nog vara att det inte finns Electrum Wallet till iphone, men då får man helt enkelt köra det via sin dator!

Vanliga Frågor & Svar – Electrum Wallet

Kan Electrum Wallet användas av vem som helst?

Så länge man har en enhet som är kompatibel med Electrum, så kan vem som helst använda den. Programvaran är utvecklad på ett sådant sätt att nybörjare som avancerade användare enkelt ska kunna använda deras plånbok.

Kan Electrum bli hackat?

Precis som det mesta i världen som är digital, så kan även Electrum bli hackat. Risken att det ska hända är dock väldigt liten eftersom att de använda hög säkerhet och förvarar allt lokalt på ens dator, istället för på deras servrar.

När skapades Electrum Wallet?

Det skapades 2011 som en digital kryptovaluta-plånbok, där man istället för att ladda ned hela blockkedjan ska kunna koppla upp till flera servrar samtidigt.

Kan man använda Electrum för att göra mass-betalningar?

Ja, användare kan göra flera betalningar på samma gång. Man kan också göra en betalning till flera mottagare.