exodus-wallet

Exodus Wallet Review: Så Här Bra Är Den! [2022] 💵

En kryptoplånbok är en digital lagringsplats för kryptovalutor. Ett av de bästa alternativen för att lagra dem säkert, utan risk eller krångel skulle vara med Exodus alternativ. Den är nämligen skapad för att lagra några av de största och mest populära kryptovalutorna på marknaden!

Exodus-plånboken är en av de mest populära kryptoplånböckerna. Den är lätt att använda, säker och erbjuder många funktioner. I den här artikeln kommer vi att gå igenom allt som gör plånboken bra inklusive för- och nackdelar samt vart man kan använda den.

Exodus Wallet
Bilden visar en plånbok med kryptovalutan Bitcoin och en 20-euro sedel.

Vad är Exodus?

Det är en digital plånbok för kryptovalutor som 2015 skapades av JP Richardson och Daniel Castagnoli genom Exodus Movement INC. De stödjer mer än hundra olika kryptovalutor och fungerar både till mobilen (Android och iOS) så väl som datorn.

exodus logotyp

Förutom de största kryptovalutorna som Bitcoin och Ethereum, stödjer de även altcoins. Man kan enkelt komma igång med det här utan någon registrering. Det kan den göra tack vare att man inte behöver ladda ned hela blockkedjan utan är uppkopplad till ett flertal servrar. Den metoden kallas för SPV.

Hur fungerar Exodus Wallet?

Tanken bakom Exodus är att den ska vara enkel. Man ska enkelt ha tillgång och kunna använda deras digitala plattform.

Exodus är först och främst väldigt bra på tre saker:

Plånbok: Exodus har många funktioner som hjälper användare att hantera sina kryptovalutor i deras plånbo. De är också väldigt sammankopplat med andra blockkedjor, så att vem som helst ska kunna använda dem. Precis som många andra digitala plånböcker för kryptovalutor så har man återställningsord, ifall att enheten skulle gå sönder eller gå förlorad. På så sätt kan man enkelt återställa den med sina kryptovalutor.

Översikt – De har skapat en informativ sida med alla tillgängliga kryptovalutor och deras värde. Som användare av en plånbok kan det både vara intressant och viktigt att följa kurspriser.

Handel – Med Exodus kan man handla kryptovalutor direkt i deras plånbok. Man behöver alltså inte handla via en annan plattform och sen föra över dem, utan man kan sköta allt via appen. Det gör man tack vare deras integration med ShapeShift, som är en börs för kryptovalutor. De är kända för deras trading, säkerhet och användarvänlighet.

Populära funktioner

Det märks att skaparna av Exodus har fokuserat mycket på attraktiva funktioner så att användare ska vara nöjda. Här nedan näms några funktioner som vi tycker är värda att upplysas:

  • Det är helt kostnadsfritt. Som användare kan man ladda ned Exodus Wallet utan att betala och registrera några personliga uppgifter. Den har trots detta alla de viktiga funktionerna som en kryptovaluta-plånbok ska ha.
  • Användarupplevelsen är fantastisk. Det är mjukt och inte alls svårt att förstå sig på deras programvara. Man kan enkelt handla kryptovalutor och man känner verkligen att sina tillgångar är privata – så som det ska vara!
  • Det är väldigt säkert. Man kan t.ex koppla ihop Exodus med sin hårdvaruplånbok från Trezor. På så sätt kan man ha koll på sina kryptovalutor direkt i appen utan att sätta sina kryptovalutor i risk.
  • Man kan återställa sin plånbok med sin e-postadress. Förutom sina unika 12 ord så är plånboken kopplad till den mailadress som man registrerat.

Är Exodus en säker plånbok?

Àtt använda Exodus för att hantera sina kryptovalutor är ett av de bättre alternativen. Det beror på att de erbjuder ”non-custodial” vilket betyder att de inte håller i nycklarna till plånboken, som t.ex en exchange. Därför är det bara du som har tillgång och ingen tredje-part kan komma åt dina hårt förvärvade kryptovalutor.

Plånboken är också väldigt lätt tack vare att man slipper ladda ned hela blockkedjan som med många andra plånböcker. Det gör att den är väldigt användarvänlig som är viktigt när man vill hålla sina kryptovalutor säkra. Om det är för komplicerat så riskerar man att göra fel, och det har man inte råd med när det handlar om kryptovalutor.

Fördelar- och nackdelar med Exodus Wallet

Som med allt annat finns det positiva och negativa egenskaper med Exodus. Vi har valt att lista det som är mest väsentligt för användare.

Fördelar

  1. Allt är inbyggt och färdigintegrerat – Med Exodus är det enkelt att byta kryptovalutor emellan varandra och hålla koll på sin utveckling.
  2. Det stödjer ett flertal kryptovalutor – Eftersom att det finns massor av olika digitala valutor så har man samlat ihop över hundra stycken kryptovalutor på ett och samma ställe. Det gör det mycket enklare att hantera flertal än om man ska göra det separat.
  3. Det är användarvänligt och modernt – Glöm krångliga plånböcker med trist design. Här är allt skapat så att en nybörjare ska kunna använda det utan problem.
  4. Avgifterna justeras automats – Det gör det lättare för att nybörjare som inte har så mycket kolla på hur man ställer in avgifter anpassade till transaktionen. Det sköts istället automatiskt!

Nackdelar

  1. Exodus saknar vissa säkerhetsstjänster. För att vara extra säker så borde man inkludera tvåfaktorsautentisering (2FA) och multi-signatur, vilket man inte gör.
  2. Man kan inte sälja sin kryptovaluta mot fiatvaluta. Det innebär att man behöver föra över sin kryptovaluta till t.ex Binance om man har ett kort kopplat och vill spendera pengar.

Så här kommer man igång med Exodus Wallet

Det är enkelt att skapa en Exodus-plånbok! Först måste man välja vilken typ av enhet man ska använda. Om det tex gäller mobiltelefonen så behöver man veta om det är till Android eller iOS. Är det istället till en dator så behöver man veta om det är till Windows eller Mac.

Ladda ned till mobiltelefonen

Android

Om det gäller Android så kan man klicka här för att ladda ned! (Öppnas i ett nytt fönster)

iOS

Gäller det iOS så kan man klicka här för att ladda ned! (Öppnas i ett nytt fönster)

Dator

För att ladda ned Exodus Wallet till datorn så klickar du här för att ladda ned! (Öppnas i ett nytt fönster)

Är Exodus Wallet legitimt?

Programvaran blir granskad av utomstående programmerare för att säkerställa legitimiteten och säkerheten. Det är idag en av de största och mest populära plånböckerna som används av hundratusentals människor.

Kan Exodus komma åt mina kryptovalutor?

Det är ingen annan än den som äger de privata nycklarna till plånboken som kommer åt innehållet. Med Exodus Wallet skapar man nycklarna, men de har inte tillgång till dem själva.

Är Exodus nybörjarvänligt?

Det är utformat på ett så att alla ska kunna använda deras plånbok. Det innebär att nybörjare som avancerade, utan problem ska kunna hantera sin plånbok via Exodus.

Hur tjänar Exodus pengar?

Eftersom att ingen arbetar gratis så kan man utgå från att de inte gör de heller. Efter en granskning så har man kommit fram till att de, precis som många andra leverantör tjänar en liten procent på alla avgifter som tillkommer när man skickar och tar emot.