bitcoin-trading

Guide: Så Här Fungerar Bitcoin-Trading!

Marknadskapitaliseringen för kryptovalutor slog rekord i November 2021, vilket visar på de möjligheter som decentraliserade valutor kan erbjuda. Under 2022 förväntas de ligga kvar över 2 biljoner dollar!

Men, vad ska man göra med bitcoins egentligen? I dessa dagar är frågan på allas läppar om det lönar sig att investera i kryptovalutor. I den här guiden diskuterar vi hur handel med Bitcoin fungerar och vad som utgör en bra kryptoinvesteringsportfölj för långsiktig framgång!

Hur Bitcoin-trading går till – Steg för Steg

Om du vill komma igång med att trada Bitcoin så rekommenderar vi Bitcoin Trader till att börja med. För att komma igång så behöver du bara registrera dig. Det tar bara ett par minuter.

Steg 1: Öppna ett konto med Bitcoin Trader

hur tradar man bitcoin

Det är enkelt att börja med Bitcoin-trading. Allt man behöver göra är att klicka på knappen så kommer man till ett registreringsformulär. Där fyller man i sina personliga uppgifter och efter de får man ett mail med sina loginuppgifter.

Steg 2: Du blir uppringd av en kontoansvarig

Så fort du har registrerat dig så blir du vidarebefordrad till handelsplattformen där du ska trada bitcoin. Du blir automatiskt tilldelad en kontoansvarig som ringer upp dig så fort som möjligt, ibland inom några minuter. Det är viktigt att ha sin telefon redo.

bitcoin-trading

Steg 3: Sätt in pengar på ditt konto

Bitcoin Trader har blivit en av de mest populära mäklarna på finansmarknaden idag. Med över 10 miljoner användare världen över är det inte konstigt varför! Du kan öppna ett konto med nästan vilken valuta som helst och sätta in pengar via banköverföring eller kredit-/betalkort. Det finns till och med e-plånböcker som tar emot PayPal-betalningar också om du inte vill använda dina egna pengar istället (Skrill & Neteller). När du väl är verifierad så kan du även ta ut pengar. Minsta insättning är 2,500 kr.

Steg 4: Börja trada Bitcoin

Nu har du öppnat ett konto och kan börja med Bitcoin-trading. Du är också tilldelad en personlig kontoansvarig som kommer hjälpa dig om du har några frågor eller funderingar. Lycka till!

Olika Sätt Att Trada Bitcoin På

Förutom handel på kryptovalutaväxlingar finns det olika sätt att utföra Bitcoin-trading på. Man väljer det sättet man känner sig mest bekväm att trada Bitcoin på. Man avgör beroende på vilken risknivå och tidshorisont man har personligen.

Handel med Bitcoin-derivat

Ett av de mest populära handelssätt för Bitcoin-trading är CFDs. Det innebär att man tradar med kontrakt på priskursen utan att faktiskt äga Bitcoins. Det kallas för derivathandel.

Förutom att öppna köp-positioner så kan man också öppna sälj-positioner, där man tjänar när kursen går ned istället. Vinsterna i CFD-handel är i fiatvaluta som man sedan kan välja att växla till kryptovalutor om man vill.

När man handlar med Bitcoin-derivat kan man använda något som kallas för hävstång, där man lånar pengar av mäklaren för att ta större positioner som innebär större risk. Det kan också innebära större avkastning, eller större förlust.

Bitcoin ETF

En ETF är ett sätt att investera i Bitcoin utan att själv handla med den. Det gör att investerare inte bara kommer att skyddas från marknadens höga volatilitet, utan också njuta av stadig avkastning och mer säkerhet eftersom det inte finns något behov av att hålla fast vid sitt Bitcoins dygnet runt.

Även om de har blivit mer attrativt är Bitcoin ETF:er fortfarande inte tillgängliga på de flesta kryptovalutaväxlingar.

Köp av finansiella terminer

Finansiella terminer är ett sätt att investera med Bitcoin utan att faktiskt äga några Bitcoins. Enligt kontraktsspecifikationen ska man antingen köpa eller sälja till ett överenskommet pris vid ett framtida datum, som kan ligga några månader bort beroende på hur snabbt pengarna rör sig under den tidsperioden.

Fördelar med Bitcoin-trading

Det finns många fördelar med Bitcoin-trading och varför det är så pass populärt. Vi har listat några av dessa fördelar här nedan:

  1. Snabba Transaktioner: Om man ska skicka pengar mellan två olika länder så kan det ta mer än 24 timmar innan pengarna har dykt upp. Dessutom är det dyrt att göra transaktioner som IBAN och SWIFT. När man utför Bitcoin-trading så går det blixtsnabbt, utan mellanhänder och annat som tar tid.
  2. Låga Avgifter: När man väl har fått en transaktion godkänd mellan två olika länder så brukar det vara jättehöga avgifter. En transaktion från ett land till ett annat kan kosta mer än 300 kronor i avgift. När man handlar Bitcoin så är ofta avgiften under 1 krona.
  3. Privata Transaktioner: Om man värdesätter anonymitet så är Bitcoin ett perfekt alternativ. Till skillnad från kreditkort som kräver fullständiga personliga uppgifter, så krävs enbart mottagarens plånboksadress för att att trada.
  4. Man Kan Tjäna Mycket Pengar: Det är många som handlar med Bitcoin som blivit ekonomiskt oberoende. Mycket beror på volatiliteten i marknaden, men också för att intresset är så pass stort och att det finns mycket volym dagligen. Sedan är kryptovalutamarknaden öppen lördag och söndag, till skillnad från aktiemarknaden som är stängd.

Risker med Bitcoin-trading

Precis som fördelar finns det risker med att handla Bitcoin. Vi har listat några viktiga saker att tänka på, så att man inte blir besviken när man handlar med Bitcoin.

  1. Ekonomisk Förlust: Man kan som skrivet tjäna stora summor pengar på Bitcoin varje dag, men man kan också förlora en hel del. Man måste vara medveten och beredd på att förlora allt kapital man har satsat. Det beror på att man inte kan förutspå framtiden, så man får helt enkelt hoppas på det bästa.
  2. Teknologin är fortfarande ung: Tradingplattformar och kryptobörser är programmerade av extremt duktiga programmerare, men det innebär inte att det är perfekt. Allt som är digitalt och byggt på kod kan hackas och det kan gå sönder.
  3. Det är beroendeframkallande: Det är pengar i omlopp när man tradar Bitcoin och man vill gärna tjäna pengar. Ibland tjänar man en del, och då är det svårt att sluta. Samma sak är det när man förlorar, då kan det också vara svårt att sluta.

Bitcoin-trading i Sverige

I Sverige är det väldigt populärt med Bitcoin-trading. Som svensk kan du handla på alla de stora kryptobörserna så länge man har ett verifierat konto. Som svensk kan du också handla med CFD-kontrakt på alla de populära platserna.

Här kommer en lista på populära handelsplattformar där man kan handla Bitcoin-derivat:

Hur kan man köpa Bitcoin i Sverige?

Det kan man göra via en kryptobörs som Binance, eller via en marknad som LocalBitcoins.com.

Är det lagligt att handla med Bitcoin i Sverige?

Ja, det är lagligt med Bitcoin-trading i Sverige. Så länge man rapporterar skatt så är det inga problem.

Hur handlar jag kryptovalutor på enklaste sätt?

Det gör du via en tradingplattform som erbjuder derivathandel, dvs. handel med CFD-kontrakt.

Hur fungerar handel med Bitcoin?

Det fungerar som valutahandel – förutom att det är kryptovaluta!