kucoin

KuCoin Recension: Handla Kryptovalutor Enkelt! [2022]

Med KuCoin så kommer du igång och handlar kryptovalutor på nolltid. De är en kryptobörs som finns i över 200 länder med ett stort utbud av kryptovalutor. På nätet har de generellt fått ett dåligt omdöme på grund utav att de inte har en licens i USA.

I den här recensionen får du reda på vad vi har kommit fram till!

kucoin kryptobors
Bilden visar en laptop uppkopplad på en kryptobörs med Bitcoins på tangentbordet.

Fördelar- och nackdelar med KuCoin

När du ska välja en kryptobörs så är det viktigt att du har koll på vad som gäller. Alla plattformar fungerar ungefär likadant men har olika villkor och regler för användning. Vi har förenklat det här och delat upp deras egenskaper, så att du lättare ska kunna välja kryptobörs!

KuCoin

Fördelar

  • ✔️ Handla med över 600 olika kryptovalutor.
  • ✔️ Man kan låna direkt i deras plattform.
  • ✔️ KuCoin erbjuder maginalhandel.
  • ✔️ Använd robothandel som du själv anpassar.

Nackdelar

  • Begränsad transaktionsvolym för peer-to-peer.
  • Deras kryptobörs blev hackad 2020.

Lite om KuCoin token (KCS)

Precis som BNB är en token för Binance så är KCS en token för KuCoin. När den lanserades så hette den först ”KuCoin shares” men ändrade namn till det nuvarande i Januari 2021. Den är en ERC-20 token som hade sin första försäljning mellan 15 Augusti och 1 September 2017, där det skapades ca 200 miljoner.

KCS ägs till 35% av skaparna medans 15% ägs av de tidigare investerarna som inluderar influencers och konsulter. Senast den 2 September 2021 så lät man 25% av den totala tillgången vara till utförsäljning.

En stor fördel med att använda KuCoins egna token är att användare kan få billigare avgifter när man handlar. Man kan också medverka i olika program och få förmåner som exklusiva bonusar samt erbjudanden. Genom att hålla KCS får man nämligen en bonus varje dag. Planerna är dessutom stora för KCS, där man vill utöka förmånerna så fort kryptobörsen blir helt decentraliserad.

Är KuCoin för alla?

Om man är ute efter att handla med ett stort utbud av kryptovalutor till låga avgifter så är KuCoin ett bra alternativ. De finns bra möjligheter till förmåner och vill man utföra marginalhandel så är även det möjligt. Deras handelsplattform erbjuder alla de viktiga indikatorer och verktyg som krävs för att göra utförliga tekniska analyser, och det går smidigt att göra insättningar.

Det man däremot måste tänka på när man använder KuCoin är att det är volatilt och riskfyllt att handla med kryptovalutor. Det är inget man kommer ifrån bara för att man väljer KuCoin, men det gäller både nybörjare som avancerade handlare och bör därför inte stoppa någon från att använda dem.

Det är även viktigt att man tänker på säkerheten om man ska handla på en kryptobörs som KuCoin. Börsen blev nämligen hackad 2020 där de förlorade 285 miljoner dollar. Det positiva i den historian är att de faktiskt lyckades att återställa mestadels av kryptovalutorna, men man ska ändå vara försiktig.

Vanliga Frågor & Svar – KuCoin

Är KuCoin pålitligt?

Denna kryptobörs är betrodd av miljontals användare världen över och har verkat sedan 2017. De har en hög säkerhet integrerad i deras plattform och även för insättningar- och uttag.

Är det lagligt?

Ja, det är lagligt att använda dem i Sverige. Om man däremot bor i USA så får man inte använda deras kryptobörs.

Måste man verifiera sig?

För att använda dem behöver du verifiera dig med en ID-handling, bevis på adress, telefonnummer och epostadress. Då har man tillgång till deras system och kan enkelt göra uttag.

Har KuCoin höga avgifter?

Nej, de har en av de lägsta avgifterna på marknaden. Deras spot-handel har en fast avgift på 0.1%.

Vill du öppna ett konto med KuCoin? Klicka då här!