ledger

Ledger hårdvaruplånbok 🔐 [2022]

Ledger & hårdvaruplånböcker

En hårdvaruplånbok och en fantastiskt fin mjukvara bolaget Ledger SAS har lyckats skapa båda.
Ledger är en av två stora konkurrenter inom världen av hårdvaruplånböcker och förr i tiden verkade det som att det Tjeckiska bolaget Trezor hade överhanden.
Idag tycker jag att Franska Ledger verkar som att dem har fått övertaget, en bättre design och en mycket mer användarvänlig mjukvara verkat ha gjort jobbet.

Vilka ligger bakom ledger?

Bolaget bakom Ledger heter Ledger SAS och är baserade i Frankrike på adressen 1 rue du mail, 75002 i Paris. Tidslinjen för bolaget kan inte antas vara annat än en framgångssaga enligt getlatka.com

  • 2015 Seed round och grant på totalt 3.3 miljoner USD
  • 2017 Blev den en serie A runda på investeringar på totalt 7m USD
  • 2018 Serie B runda på häpnandsväckande 75 miljoner USD
  • 2021 Serie C för skapliga 380 miljoner USD

År 2022 hade bolaget 2 miljoner kunder med intäkter på 20.7 Miljoner USD. Den som leder framgångssagan är fransmannen Pascal Gauthier som började sin karriär inom Kelko som blev uppköpta av Yahoo. Bolaget har totalt 246 anställd världen över och är idag ledande inom Hårdvaruplånböcker. Ledger var tidigt inne i boomen för kryptovalutor då bolaget grundades 2013, vi antar att tekniken eller mainstream adoption fanns vid det tillfället och att det var därför det tog ytterligare två år innan man arbetat fram sin första funding round en såkallad Seed runda.

Totalt har bolaget rest fantastiska 468.2 miljoner USD det måste ändå anses vara extremt positivt för kryptobranschen att även innan börsnotering haft möjlighet att resa strax under en halv miljard kronor.

Hardware wallet / Plånbok för kryptovalutor

Hardware wallet eller som man säger på svenska hårdvaruplånbok är en extremt viktig komponent för någon som är intresserad av att hålla sina kryptovalutor över längre tid. Hos ledger har man även gjort det simpelt att köpa kryptovalutor och att sälja kryptovalutor genom deras Ledger X kryptobörs. Trezor har verkligen fallit efter på detta planet och därför ser vi nu Ledger springa om Trezor med stormsteg. Den bästa hårdvaruplånbok som existerar på marknaden idag är inte Trezor utan Ledger.

Hårvaruplånboken är ej uppkopplad mot nätet

Iomed att din plånbok inte är uppkopplad mot nätet men samtidigt krypterad med en ”state of the art” kryptering behöver du inte oroa dig ens om en ficktjuv skulle komma över den då du kan återställa den med din Seed phrase.

Din Ledger plånbok har både säkerhet & Kryptering

Bolaget ligger i toppen för säkerhet för hårdvaruplånböcker, inklusive skydd mot manipulationer i enlighet med Common Criteria (CC) EAL5+-certifierade Secure Element (SE)-chips så att dina nano enheters coins är placerade på det säkra chippet.
crypto wallet sverige

Fungerar en hårdvaruplånbok för kryptovalutor

En fråga som ofta kommer är om hårdvaruplånböcker fungerar eller om man gör det extra krångligt för sig själv genom att använda en, det är ju trots allt en kostnad på ca 2000kr för en bra sådan. Vi säger nog att om du hade frågat oss för två år sedan hade vi nog sagt till dig att hålla dem på en Exchange eller som det heter på Svenska börs.
Dock är ledger numera såpass sofistikerat att den har sin egen börs som har bra likviditet. Av denna anledning blir svaret på frågan är ett solklart, ja köp en det är som ett extra bankkonto du har kontroll över.

Det kan vara värt att skaffa bitcoin plånbok för att hålla koll på volymerna du handlar och dina transaktioner utan att någon äger dina nycklar.

Kryptovalutor kan lagras köpas säljas via ledger X

Genom produkten får du inte enbart en hårdvaruplånbok du får en ny exchange som blir din favorit Ledger X har en fantastisk likviditet i sina coins och kryptovalutor. Det gör det enkelt att undvika dyra avgifter från Svenska kryptobörsar som tex Safello på 7 procent i avgift vid kortköp. Ledger har alltså skapat en bitcoin plånbok app som fungerar att köpa och sälja Bitcoin direkt i din hardware wallet.

Vilken Ledger är bäst?

plånböckerna kommer i en serie av 3 produkter i olika prisklasser, som vanligt med teknik är det ofta så att den som är dyrast är bäst. Men även om det ofta fungerar på ett sådant sätt att man får det man betalar för så kan du även använda den mindre versionen Nano S som enbart kostar 59 USD som är fullt funktionell och säker. Ledger är ingen gratis bitcoin plånbok men samtidigt uppfyller den otroligt många av våra krav när det gäller trygghet och legitimitet. Detta är en bra wallet för oss på ”bitcoin plånbok sverige community”

Nano S Plus

Är den nyaste av dessa versioner och är en uppgraderad version av Nano S Den har mer minne och en större display, du kan även skicka och ta emot NFTs via ditt interface vilket vi måste säga är en fantastisk egenskap. Hårdvaruplånboken går på 79 USD men det är en liten kostnad om vi kan lagra NFTs som är värda tiotusentals kronor.

Nano X

Som är flaggskeppet i serien ger dig tillgång till häpnadsväckande 5500+ kryptovalutor att förvalta, detta är en av dem största fördelarna mot konkurrenten Trezor som bara täcker ett fåtal men kostar mer. Nano X går på svidande 159 USD men vad gör man inte för att ha dina Konstverk och tokens säkra!

Nano S

Var den första som släpptes och fyller sin funktion väl nu 7 år efter sin release med säkerhetsuppdateringar och ett familärt interface är det fortfarande en av våra favoriter. Det är lite som att ha en vintage bil som man fortfarande älskar och priset ligger runt 59 USD.

Sammanfattning över plånböcker för kryptovalutor

Överlag anser vi att en plånbok för kryptovalutor är ett måste, tekniken har gått framåt så det är inte lika svårt att arbeta med hårdvaruplånboken eller att köpa och sälja kryptovalutor. Bolaget har gjort en som vi säger inom Svenskt näringsliv, Gasellkarriär på kryptomarknaden och vi tror att deras position som marknadsledande bolag är cementerad. Den stödjer bland annat insättningar från en coinbase plånbok eller binance.

Vi har svårt att se hur Trezor skall ta tillbaka detta försprång även om vi även älskar Trezors produktserie också ser vi just nu att den är väldigt utdaterad i jämnförelse med denna serie av produkter.

Vi ger detta märke familjen 10/10 vi har svårt att hitta punkter som dem kan förbättra då mindre mjukvara ofta är bättre för säkerhet. Det är trots allt en nischad bransch fortfarande men vem vet hur länge till.

Vad är en Hårdvaruplånbok?

En hårdvaruplånbok är en komponent av datorteknik med mjuvkara som håller dina nycklar för dina tokens trygga.

Vilken Ledger är bäst?

Nano X är utan tvekan den bättre plånboken men även den dyraste.

Vilken wallet är bäst?

För hårdvaru-wallets rekommenderar vi ledger och för mjukvaru antingen bitcoin core eller electrum.

Vilken är den bästa bitcoin plånboken?

Bitcoin core eller armour, i Bitcoin core har du även din egen node vilket betyder att du är en del av blockkedjan för bitcoin.

Vilken Bitcoin Plånbok är säkrast?

Bitcoin core är utan tvekan säkrast med tanke på att den är skapad av programmerarna i bitcoin communityt men den är lite väl teknisk för dem flesta användare.

Vad är en kryptoplånbok?

En kryptoplånbok är en mjukvara där du lagrar dina transaktioner som utförs genom olika kryptovalutor.

Vad är en Bitcoin wallet?

En Bitcoin wallet är en kryptoplånbok som enbart hanterar bitcoin transaktioner, exempelvis Bitcoin Core.