mycelium

Mycelium Wallet Recension: En säker Bitcoin-plånbok

Mycelium har många viktiga funktioner som en plånbok för Bitcoin bör ha. Den har en öppen källkod med många olika kontotyper. Den har dessutom en integrerad marknadsplats som gör det enkelt att handla med Bitcoin.

I det här inlägget får du veta allt om denna digitala Bitcoin-plånbok som exklusivt är anpassat för mobilen.

mycelium wallet

Summering av Mycelium Wallet

Officiell hemsidahttps://wallet.mycelium.com
Kompatibel kryptovalutaBitcoin
SpråkSvenska + 24 språk
MobilappJa (Android + iOS)

Vad är Mycelium Wallet?

Det är en av de äldsta och mest populära plånboken för Bitcoin som, så tidigt som 2013 lanserades till Android. Den har en helt öppen källkod som de flesta av de stora kryptoplånböcker har idag. Den är dessutom byggd med SPV-teknik, som gör det möjligt att bekräfta transaktioner utan att ladda ned hela blockkedjan.

Fördelar- och nackdelar

Det finns vissa anledningar till att använda Mycelium wallet, men också vissa nackdelar. Här nedan har vi listat några:

Fördelar

  • En integrerad marknadsplats
  • Öppen källkod
  • SPV-teknik
  • Många olika språk

Nackdelar

  • Finns endast som mobilapp
  • Bara till Bitcoin
  • Den är inte nybörjarvänlig

Så här fungerar Mycelium

Även om deras design inte är den snyggaste och appens användarvänlighet inte är den mest nybörjarvänliga, så är det trots allt rätt simpelt att använda deras app. Man kan enkelt skicka- och ta emot, och det mesta fungerar som andra plånböcker.

Man orienterar sig via tabbar där man bland annat har en media feed med reklam, konton, saldo, transaktioner och crypto betting. Man har dessutom en adressbok med sina Bitcoin-adresser. Det är enkelt att förflytta sig i appen, men att förstå sig på allt som ny är inte det lättaste.

Mycelium är ändå intuitivt utformad med sofistikerade och avancerade funktioner som många ”heta”-plånböcker än idag inte har. Man kan t.ex koppla upp sin användning till Tor-nätverket för ökad säkerhet samtidigt som man kan köpa Bitcoin direkt i plånboken.

Mycelium krypto direkt i appen

Med Mycelium kan man hantera kryptovalutor direkt i sin mobil med användbara funktioner som definitivt inte erbjuds i många andra lanserade plånböcker. Här nedan kommer tre häftiga funktioner som underlättar för kryptoanvändare:

Betala med Cashila: Som en väldigt unik funktion kan man direkt i deras app betala räkningar och fakturor med Bitcoin via Europeiska SEPA-området. Den funktionen är möjlig tack vare Cashila, som är en populär tjänst i Mycelium.

Handla Bitcoin med Glidera: Glidera är en tjänst där man som amerikansk och kanadensisk medborgare kan köpa- och sälja Bitcoin med sitt bankkonto.

Sätt motposition med Coinapult: Med Coinapult kan man som användare sätta motposition mot valutor som USD, EUR och andra fiatvalutor.