pi coin kryptovaluta

Pi Coin Recension 2022: Bluff Eller På Riktigt?

Om du läser det här inlägget så är du säkert nyfiken på om Pi Coin är äkta. Det är nämligen så att deras nätverk så tidigt som 2019 släpptes som beta-version till mobilen. Det påstås att det ska vara en peer-to-peer decentraliserad kryptovaluta, men problemet är att det är 2022 och ännu har den inget värde.

I den här artikeln synar vi deras nätverk och påstådda kryptovaluta för att ge er läsare mer information om de.

pi coin

Sammanfattning av Pi Coin

Officiell hemsidahttps://minepi.com/
SpråkEngelska + 10 olika språk
SupportSupport Portal + Email
MobilappJa, enbart.

Vad är Pi Coin?

Det är en kryptovaluta som sägs vara till för vardagliga människor som man minar, dvs. gräver fram via mobilen. Man tjänar denna kryptovaluta genom att trycka på en knapp i deras app varje dag. Hur mycket man tjänar avgörs beroende på hur stor och aktiv säkerhetscirkel man har.

Man pitchar Pi Coin som ett enklare alternativ till grävning och jämför med Bitcoin som idag näst intill inte går att mina själv. Med deras kryptovaluta kan man istället använda sin mobiltelefon, utan att den dränerar ens batteri.

Pi Coin värde

Värdet på Pi Coin är idag fortfarande på 0 och man jämför de med Bitcoins värde 2008. Förhoppningarna om att det en dag ska bli värt något är stort bland deras användarbas. Eftersom att kryptovalutan i skrivande stund funnits i över 3 år så är dock många tveksamma till att det någonsin kommer att bli värt något.

Pi-nätverket har samlat alla deras tjänster kring deras kryptovaluta. Man satsar mycket på att skapa en marknadsplats där alla gemensamma användare ska använda en och samma valuta – nämligen Pi Coin.

Deras värdeprognos

Det är många som undrar när Pi Coin ska få ett värde. För att en kryptovaluta ska bli värd något överhuvudtaget så måste de listas på en kryptobörs. Enligt deras skapare hoppas man på att göra kryptovalutan publik under detta år.

Här nedan kommer deras utvecklares värdeprognos:

 • Slutet av 2022: Om det lyckas bli listat på en kryptobörs som Binance och Coinbase så är det möjligt att det blir värt runt $2 för en Pi Coin.
 • Slutet av 2023: Skulle man lyckas utveckla nya användningsområden så kan vi se nivåer upp mot $5.
 • Slutet av 2025: I en riktig ljus framtid så kan vi till och med se dem på nivåer som $60.

Det är viktigt att förstå att det här enbart är prognoser från deras sida. Man kan aldrig garantera något och de senaste åren som det har varit aktuellt, så har det ändå inte hänt någonting.

pi coin vardeprognos
Bilden visar en hand som ritar upp en prognos.

Pi Coin mining app i mobilen

Det som får denna kryptovaluta att sticka ut till skillnad från andra är att den är enkel att mina. Om man jämför med Bitcoin-mining som påstås vara miljöovänligt, så är Pi Coins mining istället ett steg i rätt riktning.

Förutom att det är miljövänligare så är det också mer användarvänligt. Att mina Bitcoins är svårt och kräver hårdvara som kostar femsiffriga belopp. Mining med Pi Coin är kostnadsfritt och enkelt att använda. Det enda som man förbrukar är sin batteritid, som man trots detta ändå inte använder så mycket av.

pi coin mining

Så här minar man Pi Coin

Här kommer en snabb guide i hur man använder deras app för att mina.

 • Steg 1: Ladda ned deras app här.
 • Steg 2: Registera dig med Facebook eller ett telefonnummer.
 • Steg 3: Skapa ett lösenord
 • Steg 4: Fyll i din profil med riktiga uppgifter. Det är viktigt att allt är korrekt. Glöm inte att fylla i vilket land du kommer ifrån och ett riktigt telefonnummer.
 • Steg 5: Fyll i den kod du mottog om du blev inbjuden av någon.
 • Steg 6: Tryck på ikonen med en blixt för att börja din Pi Coin-mining.

Som du kan läsa så är det inte särskilt svårt att använda deras app för mining. Det som är viktigt är att du nu går in i deras app iallafall en gång var 24 timme. Tryck sedan på knappen igen för att fortsätta. Du kan också gå in i deras inställningar och aktivera påminnelser, så att du inte glömmer bort en runda. Dina intjänade Pi mottar du i ditt konto inom 24 timmar efter varje runda.

Vilka ranker finns det?

Som användare av Pi-nätverket så har man en rank. Det finns olika ranker man kan uppnå beroende på vad man har uppnått. Så här fungerar det:

 • Pionjär: Denna rank får alla nya användare.
 • Bidragsgivare: När man har minat Pi Coin i tre dagar så får man denna rank.
 • Ambassadör: Om man bjuder in andra och lyckas få med fler till Pi-nätverket så får man denna status.
 • Nod: Skulle man bidra med en nod till nätverket så kan man få denna status.

Vanliga Frågor & Svar – Pi Coin

Har Pi Coin aktie?

Eftersom att det fortfarande inte har något värde så finns det heller ingen publik aktie att investera i. Deras företag är heller inte listat på någon börs.

Är Pi Coin Bitcoin?

Trots att de båda är kryptovalutor och decentraliserade så är de inte samma sak. De har två olika användningsområden och heter två olika namn.

Är Pi Coin på riktigt?

Eftersom att det finns en app som varit tillgänglig sedan 2019 samt att det i praktiken fungerar, så är det på riktigt. Däremot så är det än idag inte värt ett ens ett öre.