trezor

Trezor Recension 2022: Plånboken Är Bäst i Test 💰

Med åren har digitala plånböcker som Trezor blivit ett måste för användare av kryptovalutor. Det är tack vare hackare och bedragare på nätet som man idag istället väljer att hålla sina kryptovalutor offline än uppkopplad på nätet. Det finns många alternativ och marknaden växer sig allt större, men det här är ett märke som sticker ut lite extra.

Detta företag som gör så kallade hårdvaruplånböcker är idag ett av de ledande märkena. I den här artikeln analyserar vi plånboken och tar upp de saker som gör plånboken bra, och ibland mindre bra.

Sammanfattning – Trezor Wallet

Officiell hemsidahttps://trezor.io
SpråkEngelska + 14 andra språk
Typ av plånbokHårdvaruplånbok för kryptovalutor
TjänsterLagring av kryptovalutor + Lösenordshanterare

Trezor Plånbok

Den första hårdvaruplånboken introducerades 2014 av ett kryptovalutaföretag som heter Satoshi Labs. Denna enhet, känd som Trezor kan lagra bitcoins och andra kryptovalutor offline – utan ett behov av internetanslutning.

Denna plånbok är ett högklassigt kryptovalutaskydd som har blivit allt mer populärt bland investerare och börser. Dess eleganta design, pålitliga varumärkes rykte i branschen samt sofistikerade funktioner gör den till en av de mest eftertraktade enheterna för kryptovalutor idag.

Denna digitala plånbok för krypto är den mest betrodda kryptovalutaplånboken i världen och har dessutom skyddsfunktioner som gör att den sticker ut bland alla andra. Det är som att ha en egen liten säker hamn för mynt!

Användargränssnitt

Deras hårvara hanterades ursprungligen via en webbportal, men phishing-webbplatser gjorde detta svårt. För att lösa dessa problem med säkerhet och integritet i åtanke utvecklade de sin egen programvara för skrivbordet kallad ”Trezor Suite”. Detta eleganta gränssnitt täcker allt från inställning av enheten till att skicka transaktioner – allt utan att kompromissa din information!

Det är ett väldigt mjukt och användarvänligt gränssnitt som gör det enkelt att skicka- och ta emot sina kryptovalutor. Man erbjuds ett skydd i form av kod.

Trezor anvandargranssnitt
Bilden visar det klassiska Trezor-gränssnittet.

Hårdvaruplånbok

Kryptovalutaplånböcker finns i många olika former, från fysiska plånböcker till programvaror och mobila plånböcker. En hårdvaruplånbok lagrar de offentliga nycklarna som gör att du kan skicka kryptovalutor samt din privata nyckel, som används för att verifiera transaktioner.

Om någon kommer åt dina privata nycklar online så kan de användas för att stjäla dina kryptovalutor. Tack vare att man använder en hårdvaruplånbok så kan man istället hantera detta offline, och man riskerar då inte att bli hackad.

Olika modeller av Trezor

Man har skapat två olika modeller, där den andra modellen kan anses som en uppgradering. Här nedan kommer de aktuella modellerna:

Trezor One

När det gäller hårdvaruplånböcker för Bitcoin är det ledande varumärket utan tvekan Trezor One, som släpptes 2014. Det är en av deras första produkter och som än idag är stark tack vare sina säkerhetsfunktioner. Oavsett vilka nya plånböcker som kommer ut på marknaden kommer den alltid att förbli populär eftersom denna plånbok inte bara ger ett utmärkt skydd för dina pengar utan också har enastående funktioner som adressgenerering. På så sätt blir det enklare än någonsin att hantera mynt.

Trezor One

Trezor Design T

Trezor Design T är en bättre version av deras plånbok. Den har många av de funktioner som sin föregångare, men med ett förbättrat användargränssnitt som gör det lättare för personer som är mindre tekniskt kunniga eller inte har använt kryptovalutor tidigare att komma åt sina pengar.

Trezor Design T

Trezor vs Ledger – Komplett jämförelse

Det är väldigt vanligt att man jämför dessa två märken, tack vare dess popularitet. På grund utav att det finns olika modeller av Ledger så måste man kolla till det först innan man jämför.

Trezor vs Ledger Nano S

Den största skillnaden mellan dessa två plånböcker kan betraktas mer som en minidator medan Ledger använder chip för att säkerställa att transaktionerna är säkra.

Trezor vs Ledger Nano X

Ledger Nano X är ett bättre val för handlare som behöver något mer robust och hållbart. Den har också en förbättrad skärm, vilket gör det lättare att se dina transaktioner tydligare än med motsatsen.

Sammanfattning

Man kanske tänker sig att alla dessa märken ska fungera likadant, men en närmare jämförelse har visat att det finns skillnader mellan de majoriteten av kryptoplånböckerna. Generellt sett föredrar många Trezors hårdvaruplånbok eftersom den är mer hållbar samtidigt som den har bra säkerhetsfunktioner!

Kryptolagring är ingen lätt sak. Det kräver yttersta omsorg och ansvarstagande för att skydda din digitala rikedom, men det finns sätt som du kan göra för att hålla det enkelt. Trezor är en sådan lösning!

De erbjuder ett idealiskt sätt för maximal säkerhet när det gäller förvaring av kryptovalutor – vilket man bör hålla koll på tack vare tidens olyckliga händelser som har belyst hur riskabel denna process annars kan visa sig vara.

Trezor får 8/10 i betyg av oss!