btcsek

BTC/SEK: Så Här Värt Är Det! [2022]

När man vill få fram hur mycket BTC/SEK är värt så jämför man det mot ett värde. Det absolut vanligaste är att man mäter mot fiatvaluta. Eftersom att vi svenskar mestadels använder oss av Svenska kronor så mäter vi alltså värdet i SEK, som står för Svensk Enkrona. Det innebär att man behöver leta efter BTC/SEK, alltså BTC mot SEK för att få fram värdet. I den här artikeln går vi igenom hur man får fram det!

Hur får man fram SEK kurs?

För att få fram priskursen för Bitcoin mot den Svenska kronan så behöver man hitta rätt diagram. Vi rekommenderar att man använder sig av TradingView, eftersom att det är lätt att orientera sig där. Det är dessutom väldigt tydligt.

Om du vill få fram kursen för SEK så kan du googla BTC/SEK. Då får du fram svaret direkt av Google. Man kan också gå in djupare och kolla historiska kurser eller göra tekniska analyser på framtida kurser.

Du kan också kolla kursen för BTC mot SEK på TradingView genom att klicka här!

Så här får man själv fram SEK värde på ett diagram

För att få fram värdet på svenska kronan mot en hel BTC så kollar man längst till högre på ett diagram. Det är där som nuvarande prisnivå visas och det är det som är markerat i rött på bilden nedan.

Bilden visar att priset vid skrivande stund är 437,003 SEK för en hel BTC. Det betyder att om man vill köpa en hel BTC så får man nästan betala en halv miljon kronor. Om värdet på BTC stiger så stiger alltså priset, och det blir dyrare. Det samma gäller om priset sjunker, då visas priset lägre. Eftersom att BTC är väldigt volatilt så innebär det också att värdet på SEK kan förändras drastiskt – när som helst!

BTC/SEK
BTC/SEK: Så Här Värt Är Det! [2022] 4

BTCX kurs skiljer sig från andra

BTCX säger sig själv vara Sveriges första kryptoföretag som bland annat växlar Bitcoin mot en Svensk kurs. Det innebär att man kan få ett Svenskt kurspris i byte mot Bitcoins, vilket är fördelaktigt för Svenskar som handlar med världens största kryptovaluta!

Man kan förutom Bitcoin köpa Ethereum till en svensk kurs hos BTCX.

Köp Express

BTCX erbjuder något som kallas för ”Köp Express” där man kan handla BTC mot BTCX egna SEK-kurs. De lägger alltså på en avgift och bildar ett eget kurspris för svenskar. Fördelen är att man kan handla med Swish vilket är bekvämt om man har en svensk bank.

Har du frågor och funderar kring Bitcoin och robothandel? Läs Vanliga Frågor & Svar!