safemoon

Är SafeMoon en bluff? Det har vi tagit reda på! 🧐 [2022]

SafeMoon är en ny och spännande kryptovaluta som tagit världen med storm. Den har vuxit avsevärt på bara några månader, även jämfört med andra mynt som har sett enorma vinster över tid!

Safemoon

Kryptovalutan är en BEP20 token som lanserades 8 Mars, 2021. Den är tillgänglig på Binance Smart Chain där dess syfte är att reducera transaktionsavgifter, vilket idag är väldigt ovanligt. I den här artikeln ser vi till att granska Safemoon noggrant!

Officiell hemsidahttps://safemoon.com
SpråkEngelska
ProdukterERC20 Token + Plånbok (SafeMoon Wallet)
Marknadsvärde$1.192B

Var kan man köpa SafeMoon?

För att köpa SafeMoon så behöver man använda sig av en DEX som PancakeSwap eller SafeMoons egna plånbok, nämligen SafeMoon Wallet. Det går även bra att handla det på Binance.

Vad är Safe Moon?

Det är en token som är byggt på smarta kontrakt, som även har ett användningsområde där det föredras att hålla kvar sina tokens. Man kallar också det för en altcoin, som betyder ”alternativ coin”.

Vad kostar en SafeMoon?

En SafeMoon är i skrivande stund, den 9 April 2022 kl 19:26, värd 0.0009516 USDT.

Vad är SafeMoon?

Det är en altcoin som skapades på Binance Smart Chain. Det är mest känt för att utvecklarna faktiskt gjorde sig av med sina tokens vid lanseringen 8 Mars 2021, vilket gör att man tar bort risken för bedrägeri som ”pump and dump”. Tack vare deras ärlighet så har SafeMoon lyckats generera omkring 2.5 miljoner användare.

Utvecklarna till SafeMoon skapade den mer som en ”köp och håll”-token än som en spekulativ tillgång. För att säkra detta har man lagt till ett beskattningssystem som beskattar varje försäljning, så att det blir mindre attraktivt att utföra handel med den.

Löser problem med obeständiga förluster

Eftersom att många idag har hoppat på DeFi-tåget, så har också obeständiga förluster blivit ett problem. Det är få som idag förstår problematiken, men det är också lätt att man bortser från de när man blir lovad APY på 80% och uppåt. I slutet av dagen är det tyvärr så att tidigare investerare är de som hämtar hem de stora vinsterna, vilket skapar en bubbla som tyvärr spricker.

Det finns dock en lösning på det här som är statiska belöningar. Man har dessutom på senare tid sett en ökning i popularitet kring detta. SafeMoon använder sig av detta, men också manuella sätt att göra sig av med tokens, och automatiska likviditetspooler. Det gör SafeMoon till ett fantastiskt alternativ!

Statiska belöningar

Statiska belöningar är en hold-farming modell som löser flera problem med yield-farming. Eftersom att belöningen på handeln är villkorlig så reducerar det trycket på försäljningen för tidiga investerare.

Man har också gjort det lönt för användare att hålla kvar sina tokens med hjälp av incitament. På så sätt vill man skaffa sig fler tokens och hålla på dem.

Belöningarna för SafeMoon är självkomponerande utan att man ska behöva jaga avkastning. Det hade dessutom skapat fler avgifter för användaren. Man har också sett till så att dAPPar och användare med stora tillgångar på kryptobörser inte kan bli belönade. Det gör att individuella användare har ett större incitament att fortsätta och bidrar till ett decentraliserat system, utan valar som styr marknaden!

Manuella sätt att bränna tokens

Man har tidigare avlägsnat tokens manuellt via flera protokoll och det har ibland fungerat väldigt bra, andra gånger inte. Det har till exempel varit positivt att göra detta i tidigt skede av ett token-släpp, men sedan har man sett att det blivit mindre effektivt ju mer tiden har gått. Det gör metoden väldigt oanvändbar.

Denna metod har uppskattats av vissa gemenskaper inom kryptovalutor eftersom att det engagerar folk. Det visar också en viss transparens inom projekten som gör att det kan stämplas som ett legitimt projekt. SafeMoon har därför valt att implementera just detta!

Hur snabbt man bränner tokens varierar, men man kollar på tre viktiga faktorer som reflektionsratio, kvantitet på token samt marknadsvolym. Allt detta stårt klart och tydligt med i deras whitepaper.

safemoon bild
Bilden visar Safemoons logga.

I det här sammanhanget förkortar man automatisk likvidtetspool som ”LP”, och är egentligen en del av avgiften på 5% som kommer ifrån marknadsaktivitet som byten och överföringar. Denna del hamnar sedan i smarta kontrakt som bildar sin egna likvidetspool. Så fort dessa tokens når 500 biljoner så kommer de därför automatiskt att konverteras tillbaka till likviditetspoolen. Det säkerställer att likviditeten flyter på egen hand, utan några likviditetsleverantörer.

Tack vare de smarta kontrakten så drar de till sig tokens från köpare och säljare, eftersom att de läggs till i LP som skapar ett grundpris. Man har också deras avgifter på 10% att tacka eftersom att det fungerar som ett incitament att istället hålla på sina SafeMoons. På så sätt slipper man att betala den dyra avgiften!

Så här fungerar SafeMoon V2

Den nästa versionen av SafeMoon skapades för att man ville komma ifrån att enbart vara en token som man håller på, som dessutom har 10% i avgift för att köpa eller sälja. Med den andra versionen så kan man istället justera avgiften ner till 2% som hjälper kontrakt som är skapade för komersiellt syfte.

det här sättet så förenklar man att eventuellt hitta parnerskap i framtiden, eftersom att det lyfter fram dess användningsområde mycket bättre. Tack vare detta så har volymen och efterfrågan av denna token ökat markant.

För att uppgradera så behövde användare inte betala något. Det enda man var tvungen att se till var så att det fanns tillräckligt med Binance Coin (BNB) tillgängligt så att det kunde processeras på Binance blockkedja på ett smidigt sätt.

bitcointrader
  • Europeisk robothandel
  • 4 års trackrecord
  • Lågt insättningskrav
  • Snabba uttag
  • Flera plattformar

SafeMoon Wallet – en digital plånbok!

Med deras egna plånbok för deras token kan man hålla i sina SafeMoons men också handla och byta mot andra kryptovalutor. De fungerar ungefär som en kryptovaluta-plånbok för Bitcoin där man har återställningsord som säkerhet.

Safemoon Wallet är tillgängligt för både Android och iOS samt desktop. Så här är deras plånbok uppdelad:

En sammanställning av sina tokens: Man har full överblick över sina egna och övriga kryptovalutor. Man får också information över användnsingsområden och annat värdefullt genom att klicka på den önskade kryptovalutan. Man kan också handla krypto direkt i appen med Moonpay, eller överföra via Binance Smart Chain (BSC) och Ethereum-nätverket!

Byte av tokens: Här kan man byta sina tokens till eller från Safemoon. Man har även möjlighet att justera hastigheten på transaktionerna. Varje byte har en avgift på 0.25% och delas ut till bland annat LP, ”SafeMoon Ecosystem” och ”Köp- och Bränn”-automatiskt.

Inställningar: Man kan ändra sitt lösenord och fixa med säkerhetsinställningar som seed och privata nycklar.

Summering

SafeMoon är en intressant token som löser ett flertal problem. Dels så är det skapat så att användare ska hålla kvar sina inköpta tokens istället för att spekulera i priser. Det är något som sticker ut om man kollar på andra kryptovalutor som t.ex Bitcoin, där många idag kritiserar kryptovalutan de då det är fler som spekulativt använder kryptovalutan än för det ursprungliga syftet.

Om man är ute efter en kryptovaluta med ett faktiskt användningsområde så är SafeMoon ett väldigt bra alternativ. Vi vill dock varna för att handel med altcoins är riskfyllt och det har skett många oseriösa släpp med tokens som visat sig vara bedrägliga, trots att de har funnits i flera år.