Vanliga frågor & Svar

Vi har samlat dem vanligaste frågorna som man stöter på om Bitcoin och robothandel här

Svenska banker & Bitcoin

Det enklaste sättet att betala med Bitcoin i Sverige är att skaffa dig ett Binance kort. Du kan simpelt fylla på ditt kort med kryptovalutor och det växlas automatiskt till Kronor.

Nej du kan inte köpa Bitcoins hos Nordea.

Nej du kan inte köpa Bitcoin hos Handelsbanken och dem blockerar transaktioner till flertalet växlare.

Nej Avanza tillhandahåller ingen Bitcoinhandel förutom med värdepapper på underliggande tillgång såkallade Certifikat.

Växlare som stöder Swishför Bitcoin köp i Sverige är bland annat Safello och BTCX.

Du kan inte köpa bitcoins hos Swedbank och dem blockerar transaktioner till flera växlare.

Nej du kan inte köpa Bitcoin hos SEB och även dem blockerar transaktioner till flertalet växlare.

Nej du kan inte köpa Bitcoin hos Nordnet dem tillhandahåller enbart handel med derivatinstrument så som Certifikat.

Bitcoin & Robothandel

Det är svårt att förbjuda något som är decentraliserat och där ingen äger nätverket precis som att det är svårt att stoppa ett Virus på internet.

Ja du kan växla Bitcoin till kronor hos exempelvis Binance där du både kan använda det på ditt Binance kort eller föra över det till din bank.

En satoshi är en fraktion av den minsta decimalen på en Du köper enklast Bitcoin på Binance som är en av dem äldsta mäklarna och en av dem mest betrodda.

Det är många som blivit multimiljonärer och även miljardärer på Bitcoin men dem flesta förlorar pengar precis som på aktiemarknaden.

Ja du kan växla Bitcoin till kronor hos exempelvis Binance där du både kan använda det på ditt Binance kort eller föra över det till din bank.

Idag är det svårt att spära en Bitcoin, även om du tekniskt sett kan spåra den i blockkedjan har du ingen aning om vem som ligger bakom plånboken.

En kryptorobot är en mjukvara som handlar automatiskt åt dig på marknaden utan att du behöver placera positioner själv. En kryptorobot kan dock behöva tillsyn ibland om du kör det via till exempel en server.

Robotrådgivning är speciellt rekommenderat för nybörjare som inte har någon erfarenhet av trading. Däremot så fungerar det bra (om inte bättre) för erfarna handlare också eftersom många tycker att det är fördelaktigt med artificiell intelligens.

Robothandel är ett automatiskt sätt att riskhantera, analysera samt öppna- och stänga positioner på finansiella marknader med. Allt man behöver göra är att ställa in sin risknivå och sin målsättning, så sköter den resten!

Med robothandel kan man maximera sina vinster samtidigt som man minimerar förluster. Det innebär att den gör mer än två saker samtidigt, 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. Därför är risken att man förlorar mindre med större potential att vinna, med en automatisk handlare!

Som ni säkert har märkt så har vi ett stort urval av robotrådgivare för Crypto här på sajten. Vi har genomgått en stor granskning av ALLA olika märken och enbart valt ut de som vi stolt kan presentera. Därför rekommenderar vi att ni väljer den handlare som passar era preferenser bäst!

Att använda en handelsrobot som vi rekommenderar här på sajten är kostnadsfritt. Det innebär att det inte kostar dig en endaste krona att använda robotrådgivning.

Kryptovalutor & Skatteverket

När du deklarerar kryptovalutor och vinster eller förluster hos skatteverket rekommenderar vi att ni tar hjälp av Svenska Monetax då dem är bäst i branschen på just detta.

Skatteplikten ligger på 30% på vinsten och du kan dra av 70% av dina förluster i enlighet med Skatteverket.

Historiskt sett har det varit ett stort mörkertal men i takt med att växlare blir mer och mer reglerade har dem även utlämningsplikt av information. Att undvika att betala skatt för kryptovalutor kommer att leda till samma straffsats och böter som om du undviker skatt i andra värdepapper. Det är bara en tidsfråga.

Inom aktiebranschen är det få gånger en aktie svänger kraftigt tillskillnad från kryptobranschen där det händer på daglig basis. 10-30% dagligen eller veckovis är inget ovanligt och man skall inte bli rädd när det sker.

Du kan inte idag köpa en kryptovaluta från en kapitalförsäkring i Sverige du kan däremot köpa kryptovaluta genom certifikat på dem Svenska investmentbankerna Avanza & Nordnet men du äger inte din kryptovaluta utan ett värdepapper. läs mer här.

Nej det finns för tillfället inge ISK konto för kryptovalutor där du ägen dina egna nycklar eller ”keys” på Engelskan. Avanza och Nordnet erbjuder ISK med Certifikathandel på Kryptovalutor men du äger inte din kryptovaluta eller dina kryptografiska nycklar.