yearn finance

Yearn Finance đŸ€‘ [Investeringsguide 2022]

Yearn finance eller YFI som det ofta kallas Àr flertalet smart contract byggda pÄ Ethereum blockkedja, sÄkallade protokoll. Dessa protokoll Àr byggda för utlÄning av kryptovalutor och handel med kryptovalutor.
Man har helt enkelt kopplat bort samtliga mellanhÀnder som banker eller lÄneinstitut och skrivit ner detta i oförÀnderlig kod. IstÀllet för en Bank finns det Smarta kontrakt (Smart contract) och istÀllet för en förvarare (Custodian) av ditt kapital finns det blockkedjan.

Detta skall du tÀnka pÄ för att köpa yearnfinance

Yearn finance nÀr den anlÀnde skakade altcoin marknaden precis som nÀr Chainlink anlÀnde, YFI kommer vara en grundpelare i kryptoindustrin och en pelare för innovation sÄ lÀnge vi lever.

NÀr Yearn Finance slÀpptes drog det Ät sig 8 MIljarder SEK i investeringar under sin första mÄnad, det Àr till dagens datum ett av dem mest framgÄngsrika DEFI protokollen pÄ blockkedjan men fortfarande relativt okÀnt hos svenskar. genom att köpa yfi gör du en betydande förbÀttring för din egen ekonomi men Àven vÀrlden.

Hur det började med Yearn Finance

Yearn finance anvÀnde fyra funktioner som Àr deras frÀmsta funktioner i plattformen. Vissa av dem Àr totalt revolutionerande för hur du kan tjÀna kryptovalutor idag. Dem flesta hÀnder inte med och hÄller sig till Sushiswap eller pancakeswap, men vill man tjÀna mycket skall man kika pÄ YFI sÀger Daniel Tomic.

  • APY Ă€r som ett excel ark som visar olika typer av rĂ€nteprodukter och investeringsmöjligheter.
  • EARN visar den högsta möjliga avkastningen som du har möjlighet att fĂ„ genom att lĂ„na ut just denna specifika token.
  • Vaults som egentligen agerar som en förmögenshetsförvaltare och ger dig fantastiska tillgĂ„ngar till kapitalförvaltning.
  • ZAP detta Ă€r verktyget för den late lite som att lĂ€gga till en investering pĂ„ wishlist och sedan enabla samtliga investeringar med ett klick.
yearn finance
Den Àldre versionen av yearn finance.

Om du skall köpa yearn finance idag ser det annorlunda ut

Idag Àr plattformen nÄgot förÀndrad, med mycket kapital som flödat in har dem haft möjlighet att utvecklas och plattformen ser nÄgot annorlunda ut.

yearn
Det nya grÀnssnittet pÄ Yearn Finance
  • Wallet representerar din uppkopplade ETH wallet mot Yearn Finance. HĂ€r fĂ„r du en överblick och har Ă€ven möjligheten att göra insĂ€ttningar till Vaults.
  • Vaults ger dig en god överblick över investeringsprodukter dĂ€r du kan stoppa in kapital som vĂ€xer automatiskt genom att du lĂ„nar ut likviditet till Yearn som handlas via börsen Balancer och den systematiska internaliseraren Curve.
  • Labs Ă€r en funktion för exprimentella strategier som man anser inte hör hemma i Vaults och skall betraktas som extremt hög risk men avkastningen uppnĂ„r i dagens datum i bland annat strategin YvBoost till 120.08%
  • Iron bank fungerar som bankers RMA lista för banker som litar pĂ„ varandra, pĂ„ samma sĂ€tt har Iron bank skapat sitt protokoll helt decentraliserat. Protokollet fungerar pĂ„ ett sĂ„dant sĂ€tt att den enbart slĂ€pper in andra DEFI protokoll den litar pĂ„ för att skapa ett sĂ€krare system inom DEFI och stabilisera ekosystemet. Iron bank Ă€r byggd inom Fantom ekosystemet.
Vilken blockkedja anvÀnder Yearn finance

Yearn finance Àr byggd pÄ Ethereums blockkedja, mÄnga kritiserar just valet av ETH och ethereums blockkedja tack vare transaktionspriserna, men samtidigt mÄste man förstÄ att man behöver ju stabilitet och ett utbyggt ekosystem för att ha möjlighet att bedriva den hÀr typen av produkt. Ethereum har massanvÀndarna precis som Bitcoin och dÀrför Àr Ethereums blockkedja rÀtt val av YFI för att nÄ ut till den stora massan.

finansiera ditt konto via Yearn vaults?

Den token du skickar till yVaults ( Yearn Vaults ) Àr den token du fÄr i reward för din staking. Skillnaden mellan yVaults och andra staking aggregatorer för kryptovalutor Àr att dem inte tar nÄgon avgift alls. Du sprider ut din risk i yVaults genom att dem anvÀnder flera olika typer av strategier samtidigt.

NÀr du klickar pÄ en av poolerna kommer du till följande sida som förklarar exakt hur du tjÀnar pengar pÄ just denna strategi. Det kan ta nÄgra sekunder att ladda.

Som vi kan se i enlighet med ovanstÄende bild pÄ engelska.
Datum 10/04/2022
Curve USDN
Avkastning per Ă„r 31.59%
Totala investerade tillgÄngar ca 500 000 000SEK
Typ av token Curve Liquidity provider token (LP = likviditetsleverantör )
Hemsida https://curve.fi/usdn

NÀr du skickar ditt kapital till Curve genom staking kan du ta ut detta direkt till din Metamask plÄnbok nÀr som helst. Dina pengar ligger alltsÄ med en passiv avkastning pÄ 31.59% utan att du lyfter ett finger.

Att tÀnka pÄ inför en runda i Yearn Labs

Yearn labs Àr som vi förklarat den mest riskfyllda versionen av att investera i plattformen den innehÄller exprimentiella strategier som du pÄ egen risk har möjlighet att investera i. NÀr vi överblickar Labs möts vi kontinuerligt av varningstecken.

För att ta ett exempel kan vi hÀr se hur hög risk det faktiskt Àr dÄ Pickle finance blev hackade för inte sÄ lÀnge sedan pÄ ca 2 miljarder innan dem lyckades blocka hackergruppen.

Med det sagt investera pÄ egen risk i Labs strategier men samtidigt sÄ var hÀndelsen isolerad och det ryktet skall inte smetas över pÄ andra produkter i Labs. SÄhÀr ser det ut nÀr du vill göra en investering i en LABS produkt.

Hur mycket Yearn Finance borde jag köpa?

frÄga dig sjÀlv hur mycket du borde investerat i Gold man Sachs eller Citadell nÀr dem lanserade för YFI kommer att vara en del av framtidens pelare inom kryptobranschen.

Finns det ett minimibelopp?

Nej men du bör placera iaf 10usd i Yearn finance med en förvÀntat av kastning av minst 50x pengarna inom 10 Är.

Vilken kryptovalutaplattform anses vara den bÀsta i Sverige?

BTCX anses vara den bÀsta och tryggaste plattfomen i Sverige.

Vad Àr en kryptobörs för nÄgot?

En kryptobörs kan vara mycket mer Àn en vÀxlare, det kan exempelvis vara en teknologisk innovation som tillhandahÄller betydligt mer Àn enbart vÀxling.

Sammanfattning

YFI, Yearn Vaults och labs Àr fantastiska produkter detta kan mycket vÀl vara framtiden för finansiella investeringar inom kryptobranschen. Det som Àr fantastiskt Àr just att dem Àr auditerade av Alchemy som Àr en av dem frÀmsta utvecklarna inom Blockchain.

Vi pÄ BTCSEK ger YFI 10/10 i Betyg av anledninge att vi har den tekniska kompetensen att bedöma koden och produkten i sig. Alla som Àr intresserade av att investera pengar borde ladda ner Metamask till sin Chrome browser och skapa sig en wallet. NÀr ni har skapat er en wallet och stÀllt in den per automatisk pÄ Ethereums Mainnet skall ni surfa in pÄ hemsidan https://yearn.finance/ dÀr ni har möjligheten att investera och ta ut pengar med avkastning direkt. Vi hoppas artikeln har varit innehÄllsrik för er som lÀsare.